RSS
 • Press
 • Girlfriends
 • Vanity Fair
 • The Cry
 • Doctor Who
 • Bodyguard
 • Inspector Banks
 • Midsomer Murders
ARTIKEL 0 reacties
21/12 2017

Best of Britain this Christmas and New Year… 10 om te zien COMEDY

De leukste, grappigste en gekste Britse comedy’s van de komende twee weken op een rijtje. TIEN om te zien… comedy. (Copyright foto’s: BBC, ITV Global, NPO, VRT)

OUR FRIEND VICTORIA AT CHRISTMAS
In een notendop: Eerbetoon aan de vorig jaar overleden Britse comediënne Victoria Wood (1953-2016). Klassieke kerstsketches worden opnieuw vertoond, aangevuld met grappige anekdotes en verhalen uit Victoria’s indrukwekkende comedycarrière.
Kijken want: Anne Reid, die een hoofdrol had in Victoria’s sitcom Dinnerladies, praat de fragmenten aan elkaar. Verder doen Julie Walters, Dan Rigby, Celia Imrie, Michael Ball, Reece Shearsmith en Richard E. Grant mee.
Trouwens: De Britse politica Ann Widdecombe komt langs om te vertellen hoe het was om onverwacht door Wood geparodieerd te worden in een musicalnummer. Bekijk hieronder alvast de clip uit 2011.
Te zien: Zaterdag 23 december 2017, 22.30 uur BBC ONE

THE VICAR OF DIBLEY: THE CHRISTMAS LUNCH INCIDENT
In een notendop: Hilarische kerstspecial uit 1996 rondom de sympathieke dominee Geraldine Granger. Met in de hoofdrol Dawn French.
Kijken want: Geraldine wil deze kerst niemand van haar parochianen teleurstellen. Vandaar dat ze zich heeft laten overhalen overal wel even langs te gaan. Maar… na vier gangen kerstdiner bij de één en vijf gangen kalkoen bij de ander, valt het niet mee om ook het volgende bordje te verorberen.
Te zien: Zondag 24 december 2017, 23.30 uur BBC ONE

UPSTART CROW : A CHRISTMAS CROW
In een notendop: Ook schrijver Wil Shakespeare viert kerst. Maar eerst moet hij zijn nieuwe toneelstuk  voltooien waar nota bene de Queen naar zal komen kijken. Maar zou Eight Night hier en daar misschien toch niet een ietsiepietsie moeten worden bijgeschaafd?
Kijken want: Emma Thompson speelt vorstin Elizabeth I
Te zien: Eerste Kerstdag, maandag 25 december 2017, 21.25 uur BBC TWO


300 YEARS OF FRENCH AND SAUNDERS

In een notendop: Dawn French en Jennifer Saunders kruipen knus bij elkaar onder de kerstboom omdat het precies dertig jaar is geleden dat ze voor het eerst met elkaar samenwerkten. Nieuwe en oude sketches passeren de revue.
Kijken want: Nooit eerder gezien comedymateriaal wordt vertoond.
Te zien: Eerste Kerstdag, maandag 25 december 2017, 23.35 uur BBC ONE

 

TWO DOORS DOWN
In een notendop: Evenzeer hilarische als platte kerstspecial rondom de Schotse familie Laird en hun onuitstaanbare buren Cathy & Colin en Christine & Sophie.
Kijken want: Christine ‘from next door’ verrast haar dochter met een paar panty’s en twee repen chocola. Maar of Sophie daar blij mee is? Buurvrouw Cathy is ten einde raad. Haar skivakantie gaat niet door. Het vermoeden rijst dat Beth en Eric hun rustige feestdagen zullen moeten opofferen… Alweer!
Trouwens: Binnenkort begint het derde seizoen. Can’t wait!
Te zien: Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december 2017, 23.30 uur BBC TWO

 

ALAN PARTRIDGE: WHY, WHEN, WHERE, HOW AND WHOM?
In een notendop: Knowing Me Knowing You… Het ‘wie, wat, waar, hoe en waarom’ van Alan Partridge.
Kijken want: Steve Coogans typetje Alan Partridge bestaat dit jaar precies een kwart eeuw. Trouwens: Alan Partridge keert in de loop van 2018 terug op de BBC in een nieuwe reeks.
Overigens: BBC TWO zendt op donderdag 28 december om 00.30 uur de speelfilm Alan Partridge: Alpha Papa uit.
Te zien: Woensdag 27 december 2017, 22.00 uur BBC TWO

 

TIM VINE TRAVELS THROUGH TIME
In een notendop: Eenmalige sitcom waarin het personage Tim terug in de tijd reist om voor ex-Spice Girl Emma Bunton een antiekstuk op te halen. Niet veel later staat hij oog in oog met koning Henry VIII.
Kijken want: Boordevol woordgrappen en maffe kleding. Doet aan een ouderwetse Engelse pantomime denken.
Trouwens: Hoofdrollen worden gespeeld door Tim Vine, Sally Phillips, Richard Coles en Emma Bunton natuurlijk.
Te zien: Vrijdag 29 december 2017, 20.30 uur.

A CHRISTMAS CAROL GOES WRONG
In een notendop: Een theatervoorstelling van het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens loopt volledig in de soep. Dat krijg je ervan als je de acteurs van de Cornley Polytechnic Drama Society zich ermee laat bemoeien.
Kijken want: Sir Derek Jacobi en Dame Diana Rigg spelen mee.
Te zien:  Zaterdag 30 december 2017, 20.10 uur BBC ONE.
Herkansing: Nieuwsjaardag maandag 1 januari 2018, 14.15 uur BBC ONE.

 

MRS BROWN’S BOYS
In een notendop: Mammy’s mummy. Zo heet de kerstspecial van de Britse comedyserie met Brendan O’Carroll als Agnes Brown. CSI Mammy is de aflevering die voor Nieuwjaarsdag staat gepland.
Kijken want: Rory moet onder het mes. En Grandad denkt dat het spookt in huis.
Trouwens: De maffe en luidruchtige kerst- en nieuwsjaarspecials van Mrs. Brown’s Boys zijn onderhand net zo’n vaste BBC-traditie als The Queen’s Christmas Broadcast op Eerste Kerstdag.
Te zien:  Eerste Kerstdag maandag 25 december 2017, 23.00 uur BBC ONE. Plus Nieuwjaarsdag maandag 1 januari 2018, 23.00 uur BBC ONE.
Herkansing kerstspecial: Dinsdag 27 december 2017, 23.30 uur.
Herkansing Nieuwsjaarsspecial: Donderdag 4 januari 2018, 23.45 uur BBC ONE

INSIDE NO 9
In een notendop: Maffe, griezelige en onthutsende gebeurtenissen in huizen, flats en appartementen die allemaal hetzelfde huisnummer ‘9’ hebben. Dit is het vierde seizoen alweer.
Kijken want: Van de makers van The League of Gentlemen.
Trouwens: Horridly clever, wickedly good‘ aldus de Daily Express. ‘Demented, finely-honed comedy‘ oordeelt The Daily Telegraph
Te zien: Vanaf dinsdag 2 januari 2018, 23.00 uur BBC TWO

Deel dit artikel...

 1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

  Er zijn nog geen reacties op artikel "Best of Britain this Christmas and New Year… 10 om te zien COMEDY".