RSS
  • The Crown SE03
  • MotherFatherSon
  • Poldark SE05 SE06
ARTIKEL 0 reacties
7/09 2018

Buitenlandse acteurs in Midsomer Murders

Een oude bekende van inspecteur Barnaby meldt zich volgende week woensdag (en vrijdag) in Midsomer Murders: de Deense politievrouw Birgitte Poulsen. Zij assisteert Barnaby en Jamie bij het onderzoek naar de dood van een vlinderverzamelaar. Eerder was Poulsen ook al te zien in de honderdste aflevering, The Killings of Copenhagen. (Copyright foto: All3Media International)

De rol van inspecteur Birgitte Poulsen wordt gespeeld door Ann Eleonora Jørgensen, beter bekend als de moeder van de vermoorde Nanna Birk Larsen uit het eerste seizoen van The Killing.

Het is niet voor het eerst dat een niet-Britse acteur zijn of haar medewerking aan Midsomer Murders verleent. In de twintigjarige geschiedenis van de populaire plattelandsdetective maakte Ann Eleonora’s landgenote Birgitte Hjort Sørensen (Borgen, Greyzone) ook al haar opwachting in de serie. Dat was eveneens in The Killings of Copenhagen.

Tien jaar geleden speelde nota bene ‘onze eigen’ Jeroen Krabbé de rol van de geheimzinnig helderziende Cyrus LeVanu in de Midsomer-aflevering Talking to the Dead.

Lees overigens hier mijn interview met Annette Badland (de nieuwe patholoog-anatoom uit Midsomer)  zoals dat deze week in Humo verschijnt.

Te zien?
De Midsomer Murders-aflevering Death of the small coppers wordt woensdag 12 september 2018 om 21.30 uur uitgezonden op NPO1. Dezelfde aflevering is ook te zien twee dagen later., op vrijdag 14 september om 20.35 uur op de Vlaamse zender Eén.

Deel dit artikel...





  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Buitenlandse acteurs in Midsomer Murders".