RSS
  • Dracula
  • The trial of Christine Keeler
  • Confession
  • Death in Paradise SE09
  • Sanditon
  • Silent Witness SE23
  • The Crown SE03
ARTIKEL 0 reacties
4/09 2019

Dalziel and Pascoe binnenkort op BBC FIRST

Naast klassieke afleveringen van plattelandsdetective Midsomer Murders gaat BBC FIRST nu ook oude afleveringen van Dalziel and Pascoe uitzenden. Vanaf oktober gaat om te beginnen het vijfde en zesde seizoen van de Britse misdaadserie de buis op, afleveringen die intussen alweer dateren van 2000 en 2001. (Copyright foto: BBC Studios)

Het is voor het eerst dat Dalziel and Pascoe op BBC FIRST zullen zijn te zien. Kijkers in de Lage Landen zagen de lotgevallen van Detective Superintendent Andy Dalziel en Detective Sergeant Peter Pascoe eerder jarenlang bij de KRO-NCRV en Canvas (vanaf begin 1998). In 2017 programmeerde ook ONS een aantal afleveringen.

De rol van Peter Pascoe wordt gespeeld door Colin Buchanan, een acteur rondom wiens persoon het de laatste jaren opvallend stil is geworden. Hoofdinspecteur Andy Dalziel wordt neergezet door de inmiddels overleden acteur Warren Clarke. Zijn laatste grote rol speelde hij in het eerste seizoen van Poldark.

In reeks vijf wordt Andy Dalziel (uitspraak: ‘Dee-El’) o.a. geconfronteerd met een zaak uit een zijn eigen verleden en heeft hij een weerzien met een oude vlam in de badplaats Scarborough. In de zesde reeks lopen de spanningen tussen Dalziel en Pascoe steeds hoger op wanneer Pascoe op duistere politiepraktijken stuit waar Dalziel mogelijk méér van weet. Amita Dhiri, David Haig, Fiona Allen en John Alderton tekenen voor enkele gastrollen.

 

UPDATE: vanaf 8 oktober te zien van dinsdag tot vrijdag om 19.00 uur

Lees hier veel meer over Dalziel and Pascoe.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Dalziel and Pascoe binnenkort op BBC FIRST".