RSS
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/09 2019

De oorsprong van de Britse misdaadserie Silent Witness

Ruim 300.000 tot 400.000 kijkers stemmen wekelijks af op RTL8 voor de herhalingen van Silent Witness. Vanavond is weer een  dubbele aflevering te zien uit seizoen 10: Supernova waarin Harry, Nikki en Leo een dodelijke steekpartij onderzoeken en de verdachte zelfmoord van een veertienjarig meisje. (Copyright foto’s: BBC Studios)

De vrouw die ooit model stond voor Sam Ryan, het personage waar Silent Witness ooit allemaal mee begon, was professor Helen Witwell uit Sheffield. Silent Witness-schrijver en bedenker Nigel McCrory leerde haar kennen in zijn werk als politieman.

‘Ik raakte enorm door haar gefascineerd,’ vertelde hij me jaren geleden in een interview. ‘Ze boeide me niet alleen omdat ze zo verschrikkelijk aantrekkelijk en intelligent is, maar ook zo’n tegengesteld leven leidt. Rijd je met haar mee in de auto, dan ligt alles onder de snoeppapiertjes en buskaartjes enzovoorts. Daar wat het haar werk betreft is ze echter héél georganiseerd en netjes: zeer gefocust en heel professioneel. Ze weet heel goed wat ze doet.”

Silent Witness wordt elke donderdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL8 en is ook regelmatig te zien op BBC FIRST en bij de NPO/VRT.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "De oorsprong van de Britse misdaadserie Silent Witness".