RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
14/11 2019

Drie series om naar uit te kijken: The War of the worlds, Vienna Blood en The Crown

Drie series om naar uit te kijken de komende dagen: The War of the Worlds, Vienna Blood en natuurlijk het nieuwe, derde seizoen van The Crown (Copyright foto’s: Netflix, ITV Studios, BBC).

THE CROWN
Het zal weinig mensen zijn ontgaan: komend weekend lanceert Netflix het derde seizoen van The Crown. Olivia Colman speelt de rol van koningin Elizabeth II in de gelauwerde dramaserie van Peter Morgan. Het Britse koningshuisdrama pakt de draad op in 1963 en eindigt in 1977. Colman vertelde aan de TV Times dat ze ontzettend blij was toen ze werd gevraagd voor de rol en eigenlijk meteen toehapte. ‘Ik had natuurlijk véél cooler moeten reageren en moeten zeggen dat ik er eerst nog eens over zou nadenken’, zei de actrice bekend van o.a. Broadchurch. ‘Maar dat weet ik dan voor de volgende keer.
Bekijk hieronder alvast de trailer.
Te zien?
The Crown seizoen 3 is vanaf 17 november te bekijken via Netflix.

WAR OF THE WORLDS
Niet te verwarren met de eigentijdse versie die momenteel te zien is op FOX, de driedelige BBC-dramaserie naar het beroemde verhaal van H.G. Wells. Deze versie speelt zich af in 1905, min of meer de periode waarin het originele verhaal gesitueerd is. We maken kennis met George en Amy, die net uit Londen zijn verhuisd om een nieuw bestaan op te bouwen in het slaperige stadje Woking. Amy vindt een baantje als assistente van de plaatselijke wetenschapper Ogilvy, net rond de tijd dat er een enorme komeet inslaat. Amy’s leven en dat van de andere mensen op aarde verandert in een regelrechte nachtmerrie wanneer gigantische tripoden beginnen rond te lopen… Poldarks Eleanor Tomlinson, Robert Carlyle en Rafe Spall spelen de belangrijkste rollen. De opnamen vonden onder anderen plaats in een afgelegen bos in Lancashire.
Bekijk hieronder alvast de trailer.
Te zien?
War of the Worlds wordt vanaf 17 november elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

VIENNA BLOOD
Een jonge Britse arts in de psychologie en een ervaren Oostenrijkse politie-inspecteur bundelen hun krachten in het Wenen van 1906. De driedelige thrillerserie is gebaseerd op de boeken van Frank Tallis en werd voor BBC TWO bewerkt door Sherlock-scenarist Steve Thompson. Aanstormend talent Matthew Beard (The Imitation Game) speelt de rol van de jonge Engelse dokter Max Liebermann die samen met Jürgen Maurer als Oskar Rheinhardt drie avondvullende moordmysteries tot een goed eind probeert te brengen. In ‘The Last Seance’, de openingsaflevering van drie opzichzelfstaande verhalen, onderzoekt het tweetal de verdachte zelfmoord van een jonge vrouw. Gastrollen zijn o.a. weggelegd voor Conleth Hill, Amelia Bullmore en de Australische actrice Jessica de Gouw.
Te zien?
Vienna Blood wordt vanaf 18 november elke maandag om 22.00 uur uitgezonden op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Drie series om naar uit te kijken: The War of the worlds, Vienna Blood en The Crown".