RSS
  • The Durrells
  • No Offence
  • Coldfeet
  • The trial of Christine Keeler
  • Endeavour
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/10 2019

Giri/Haji, nieuwe Britse misdaadserie zich afspelend in Tokio en Londen

Van de makers van Chernobyl is vanaf donderdag op BBC TWO de nieuwe Britse dramaserie Giri/Haji te zien. De achtdelige reeks, vol actie en suspense, gaat over twee totaal verschillende broers: een rechtschapen inspecteur van de politie uit Tokio aan de ene, en een brute huurmoordenaar van de Japanse maffia aan de andere kant. Hoofdrollen worden gespeeld door Takehiro Hira, Yosuke Kubozuka en Kelly Macdonald. (Copyright foto’s: BBC/Sister Pictures)

Donderdagavond kun je op BBC TWO kennis maken met detective Kenzo Mori. Hij reist vanuit Tokio naar Londen om op last van zijn baas zijn jongere broer Yuto te zoeken. Yuto zou in de Britse hoofdstad een lid van een rivaliserende Japanase bende hebben vermoord. Een grote maffia-oorlog dreigt. Kenzo is er alles aan gelegen om zijn missie zo onopvallend mogelijk uit te voeren, dat wil zeggen: niet de aandacht van de Britse politie trekken.

Kenzo geeft zich uit voor een buitenlandse student ‘criminology’ en komt zo in contact met inspecteur Sarah Weitzmann van de Metropolitan Police. Al snel ontstaat er een connectie. Daarna is het is nog maar de vraag hoe lang hij de werkelijke reden voor zijn komst verborgen kan houden.

Giri/Haji betekent ‘plicht’ en ‘schaamte’ in het Japans. De serie werd zowel in Japan als Groot-Brittannië opgenomen en belooft veel actie, suspense en talloze plotwendingen. Het script is van Joe Barton, gastschrijver van o.a. Humans, Troy: Fall of a City en Freak.

Kelly Macdonald tekent voor de rol van inspecteur Sarah Weitzmann. Ze was onlangs nog te zien in The Victim, een vierdelige miniserie die later dit seizoen ook bij de NPO is te zien.

Te zien?
Giri/Haji is vanaf 17 oktober, acht weken lang elke donderdag om 22.00 uur te zien op BBC TWO. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Giri/Haji, nieuwe Britse misdaadserie zich afspelend in Tokio en Londen".