RSS
  • The Durrells
  • No Offence
  • Coldfeet
  • The trial of Christine Keeler
  • Endeavour
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
30/03 2018

Nieuwe miniserie van Agatha Christie vanaf zondag op BBC ONE

Hebzucht en verdachtmakingen. Daar gaat het allemaal om in Ordeal by Innocence, een driedelige Britse miniserie van Sarah Phelps naar het gelijknamige verhaal van Agatha Christie. Hoofdrollen worden gespeeld door Bill Nighy, Anna Chancellor, Eleanor Tomlinson en Luke Treadaway. Vanaf Eerste Paasdag drie keer achter elkaar op BBC ONE op zondagavond. (Copyright foto’s: BBC)

Achttien maanden na de moord op zijn vrouw Rachel staat weduwnaar Leo Argyll op het punt opnieuw in het huwelijk te treden. Terwijl de familie de laatste voorbereidingen treft voor het huwelijksfeest komt er onheilspellend nieuws. Adoptiezoon Jack Argyll, die werd veroordeeld voor Rachels moord, is tijdens een gevangenisruzie om het leven gekomen.

Als klap op de vuurpijl meldt zich een mysterieuze wetenschapper. Hij zegt bewijs te hebben dat Jack al die maanden onschuldig achter de tralies heeft gezeten en dat de échte moordenaar van Rachel dus nog altijd vrij rondloopt.

Zo begint de driedelige miniserie Ordeal by Innocence, hier in de vertaling als boek uitgebracht onder de titel Doem der Verdenking. Het scenario is van Sarah Phelps, van wie de BBC al eerder een bewerking van Agatha Christie’s The Witness of the Prosecution uitzond.

Naast bovengenoemde acteurs doen onder anderen Grantchester’s Morven Christie, Downton Abbey’s Matthew Goode en Christian Cooke mee.

Trouwens
Er is heel wat te doen geweest om deze BBC-verfilming. In de oorspronkelijke versie werd de rol van het personage Mickey Argyll vertolkt door acteur Ed Westwick, bekend van onder anderen Gossip Girl. De hele serie stond al op de band, toen bekend werd dat Westwick van verkrachting werd beschuldigd. De BBC nam het zekere voor het onzekere en haalde Ordeal by Innocence op het laatste moment uit de kerstprogrammering.

Christian Cooke
In afwachting van de resultaten van het onderzoek naar Westwick besloot de BBC-leiding zijn scènes uiteindelijk in zijn geheel opnieuw op te nemen. Met een nieuwe acteur, Christian Cooke in de rol van Mickey. Een haastklus want binnen 12 dagen moesten 25 scènes overnieuw worden gefilmd.

Us Weekly ontdekte enkele dagen geleden overigens dat Westwick de tweetberichten waarin hij de misbruikbeschuldigingen aan zijn adres ontkent, heeft verwijderd.

Te zien?
Ordeal of Innocence wordt vanaf 1 april elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe miniserie van Agatha Christie vanaf zondag op BBC ONE".