RSS
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
19/12 2019

Schotse actrice Kelly Macdonald komend jaar te zien in Line of Duty seizoen 6

The most enigmatic adversary yet’. Zo wordt hoofdinspecteur Joanne Davidson omschreven, de politievrouw naar wie de anticorruptie-eenheid AC-12 in het nieuwste seizoen van Line of Duty een uitgebreid onderzoek zal gaan doen. De rol wordt gespeeld door Kelly Macdonald, bekend van The Victim. (Copyright foto’s: BBC)

De Schotse actrice heeft de hoofdrol in de wacht weten slepen in het zesde seizoen van de veelgeprezen Britse politieserie, waarvan in januari de opnamen zullen starten.

Macdonald (43) zal te zien zijn als hoofdinspecteur Joanne Davidson, een politievrouw die vrij onconventionele methoden hanteert bij het oplossen van moordzaken. Line of Duty-schrijver Jed Mercurio liet er in een begeleidend persschrijven alvast geen gras over groeien: “Davidson will prove the most enigmatic adversary AC-12 have ever faced.”

Macdonald is in onze regio’s vooral bekend van Trainspotting, Gosford Park en State of Play. De voorbije maanden was ze op de BBC al te zien in The Victim en Girl/Haji. De laatste serie is onlangs toegevoegd aan het serie-aanbod op Netflix.

Adrian Dunbar, Martin Compston en Vicky McClure keren terug voor de rollen van respectievelijk Ted Hastings, Steven Arnott en Kate Fleming.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers van vorige seizoenen van Line of Duty, o.a. te zien via Netflix en NPO Start Plus.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Schotse actrice Kelly Macdonald komend jaar te zien in Line of Duty seizoen 6".