RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/10 2018

Tweede seizoen detective Unforgotten in dubbele afleveringen op NPO2

Goed nieuws voor liefhebbers van Unforgotten, de Britse detectiveserie over onopgeloste moordzaken uit een ver verleden. Het tweede seizoen wordt uitgezonden met dubbele afleveringen. Elke zaterdag op NPO2. (Copyright foto’s BBC Studios)

Waar gaat het deze keer om?
DCI Cassie Stuart en haar collega Sunny Khan zwaaien hun politiepenning deze keer na de vondst van een geheime koffer, opgedoken door een groepje werklieden. De inhoud is ronduit schokkend: het halfvergane lichaam van een onbekende volwassen man.
Intensief speurwerk leidt de politiemensen naar vier mensen: een advocaat, een verpleegkundige, een docent en de vroegere echtgenote van het slachtoffer. Maar hoe méér aanwijzingen Cassie en Sunny verzamelen, hoe ingewikkelder de zaak wordt…

Hoofdrolspelers?
Naast Nicola Walker als Cassie Stuart en Sanjeev Bhaskar als Sunny Khan doen dit maal onder anderen Douglas Hodge, Rosie Cavaliero, Lorraine Ashbourne en Mark Bonnar mee. Acteurs die je respectievelijk eerder gezien hebt in Middlemarch, Prey, City Central en Line of Duty. Ook Peter Egan is weer van de partij als Cassie’s vader Martin: een man die dit seizoen nogal geheimzinnig doet. Wat zou hij in hemelsnaam te verbergen hebben?

Verrassing?
Na het kijken van het eerste seizoen is de verrassing er een beetje vanaf. Want je weet al dat de vier onbekende personages straks de puzzelstukjes zullen vormen in een groter geheel. En dat één van hen ongetwijfeld de moordenaar is. Maar door een aantal fraaie wendingen en onvoorziene situaties word je wederom naar het puntje van je stoel gedreven. En net als het vorige seizoen valt de puzzel pas in de laatste aflevering in elkaar. Om over het grote morele dilemma waar de politiemensen zich voor geplaatst zien nog maar te zwijgen.


Te zien?

Unforgotten seizoen 2 wordt vanaf zaterdag 3 november uitgezonden op NPO2, telkens om 22.40 uur. De opnamen van seizoen vier gaan binnenkort van start.

Bekijk hieronder alvast enkele interviews over seizoen 2. Beluister bovendien het indringende openingsnummer. Lees elders op dit blog alles over seizoen 1.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Tweede seizoen detective Unforgotten in dubbele afleveringen op NPO2".