RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/09 2020

Vijfde seizoen Grantchester vanaf zaterdag om 20.35 uur op NPO2

Een nieuw seizoen van Grantchester? Vanaf vandaag, 5 september, kan je daarvoor eindelijk weer terecht op NPO2, vast op zaterdag telkens rond 20.35 uur. Opnieuw bundelen dominee Will Davenport en inspecteur Geordie Keating hun krachten voor het in de boeien slaan van allerlei misdadigers in het Engeland van de jaren vijftig. In KRO Magazine, NCRV-gids en Mikro Gids kun je deze week mijn interview lezen met hoofdrolspelers Tom Brittney en Robson Green. Ook de nieuwste editie van het KRO-NCRV ledenmagazine Vertel besteedt uitgebreid aandacht aan Grantchester. (Copyright foto’s: KRO-NCRV, Endemol Shine/Banijyay)

Waarin zit ‘m eigenlijk het grote verschil in de vriendschap die inspecteur Geordie Keating had met de vórige dominee van Grantchester, Sidney Chambers gespeeld door James Norton?

,,Ik denk dat Geordie stiekem gewoon een beetje jaloers was op Sidney,” vertelde Robson Green me tijdens een Britse persontmoeting eind vorig jaar. ,,Hij wilde alles wat Sidney had en dan vooral: zijn vrijheid. Huisvader Geordie dacht dat het gras aan de andere kant groener was. Door uiteindelijk een affaire te beginnen zette hij er zelfs zijn huwelijk en gezin voor op het spel. Andersom verlangde Sidney juist stiekem naar het leven van Geordie, naar een thuis en een gezin.” Bij Geordie en Will is van zo’n heimelijke jaloezie totaal geen sprake. Will is dan ook een stuk jonger dan Sidney. Geordie ziet Will veel meer als een soort zoon. Andersom beziet Will Geordie weer meer als een soort vader.

 

Had Robson Green ooit durven denken dat de serie Grantchester nu al vijf seizoenen zou mee gaan?
,,Dat hebben we te danken aan verschillende dingen“, zegt Green. ,,In de eerste plaats natuurlijk aan de makers. Mensen die op het toppunt zijn van hun kunnen. Daisy Goodwin die de verhalen schrijft bijvoorbeeld. En romanschrijver James Runcie die de oorspronkelijke boeken heeft bedacht. Grantchesterwordt voor mijn gevoel ook steeds beter en beter. Toen we Tom Brittney’s personage vorig seizoen introduceerden bracht hij veel nieuwe energie mee. Will zorgde voor een frisse dynamiek die het programma alleen maar liet groeien. Ik krijg ontzettend veel voldoening van de samenwerking met Tom. Het voelt allang niet meer als werk, het is eerder liefde, passie. En wat denk je van de plek waar we de serie opnemen? Beeldschoon gewoon. Grantchester-maken is echt fun, man!’

Bekijk hieronder de trailer.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vijfde seizoen Grantchester vanaf zaterdag om 20.35 uur op NPO2".