RSS
  • Dracula
  • The trial of Christine Keeler
  • Confession
  • Death in Paradise SE09
  • Sanditon
  • Silent Witness SE23
  • The Crown SE03
ARTIKEL 0 reacties
21/10 2019

Wisseling van de wacht bij tropische detectiveserie Death in Paradise

Wisseling van de wacht bij de Britse detectiveserie Death in Paradise. Acteur Ralf Little neemt komende winter het stokje over van de Ierse acteur Ardal O’Hanlon. Little, die hier vooral bekend is als de jongste zoon uit de Britse comedyklassieker The Royle Family, speelt de rol van Detective Inspector Neville Parker. (Copyright foto’s: BBC Studios)

DI Parker is de vierde inspecteur op rij die het fictieve tropische eiland Saint Marie aandoet. Eerder gingen DI Richard Poole, DI Humphrey Goodman en DI Jack Mooney hem voor.
Parker wordt met tegenzin naar het eiland gezonden om de verdachte omstandigheden te onderzoeken rondom de dood van een vrouw uit Manchester, de stad waar hij normaal werkzaam is.

De komst van DI Parker betekent dat de huidige inspecteur Jack Mooney in de loop van het nieuwste, negende seizoen zijn politiepenning inlevert. Hoe dat precies zal gebeuren en of Mooney net als Death in Paradise’s allereerste inspecteur Poole misschien wel een onfortuinlijk einde wacht, valt nog te bezien.

Niks ten nadele van acteur Ralf Little maar de keuze is opvallend. Je zou denken dat de hoofdrol in Death in Paradise na drie mannelijke hoofdrolspelers op rij (Ben Miller, Kris Marshall en Ardal O’Hanlon) onderhand weleens aan een vrouw zou zijn toebedeeld. Het zou de serie een totaal nieuwe dynamiek kunnen geven. Waarom niet gedacht aan Joanna Scanlan (No Offence), Rosie Cavaliero (Prey) of voor mijn part Dawn French aan het roer? Nu krijg je waarschijnlijk toch weer veel van hetzelfde: ‘fish out of water‘, man-met-tegenzin-naar-eiland gestuurd etc etc.

Maar goed, we gaan het zien. Naar verwachting vanaf januari op zowel BBC ONE als BBC FIRST.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Wisseling van de wacht bij tropische detectiveserie Death in Paradise".