RSS
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
1/09 2019

Leugens, bedrog en nepnieuws in The Capture, nieuwe thrillerserie op BBC ONE

Kun je alles wat je op camera ziet wel geloven? Dat is de centrale vraag in The Capture, een nieuwe zesdelige thrillerserie die zich afspeelt in de wereld van de Britse inlichtingendiensten. Hoofdrollen worden gespeeld door Holliday Grainger en Callum Turner. Onze eigen Famke Janssen maakt haar opwachting als Jessica Mallory, een voornaam lid van een Amerikaanse inlichtingendienst. Vanaf 3 september elke dinsdag om 22.00 uur te zien op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC)

Leugens, bedrog en corruptie. En fake news en ons blind vertrouwen in de moderne technologie. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de zesdelige Britse dramaserie The Capture, geschreven en geregisseerd door Ben Chanan.

Callum Turner, bekend van o.a. War & Peace, speelt Shaun Emery. Een ex-militair die opgelucht ademhaalt wanneer hij niet schuldig wordt bevonden aan een moord die hij zou hebben gepleegd in Afghanistan. De videobeelden die ervan bestaan zijn erg vaag en onduidelijk en dus valt er nauwelijks wat te bewijzen. Shaun keert na zes maanden gevangenschap terug naar Engeland naar zijn zesjarig dochtertje.

Maar voor hij zich goed en wel weer heeft gesetteld komt Shaun opnieuw met justitie in aanraking. Hij zou wederom een misdrijf hebben gepleegd – een ontvoering – en deze keer zijn de beelden wél goed en helder. De ambitieuze politievrouw DI Rachel Carey (Holliday Grainger) denkt in eerste instantie dat het een geklonken zaak is. Totdat ze wat dieper gaat graven en de twijfel toeslaat. Grote vraag is dan: is Shaun nu schuldig of niet?

Behalve Callum Turner, Holliday Grainger en Famke Janssen doen o.a. Ben Miles (The Crown), Laura Haddock (The Level) en Sophia Brown (Marcella) mee.

Te zien?
The Capture wordt vanaf 3 september elke dinsdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Leugens, bedrog en nepnieuws in The Capture, nieuwe thrillerserie op BBC ONE".