RSS
  • The Durrells
  • No Offence
  • Coldfeet
  • The trial of Christine Keeler
  • Endeavour
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
13/09 2019

Nederlandse versie van The A Word vanaf 2020 op NPO1

Even geduld nog voor de start van het derde seizoen van The A Word, de Britse bewerking van de oorspronkelijk Israëlische serie Yellow Peppers. De opnamen zitten erop maar er moet nog veel worden gemonteerd. (Copyright foto’s: BBC/Keshet international en EO)

Tot die tijd kun je bij de EO binnenkort alvast een Nederlandse bewerking van dezelfde serie bekijken, Het A-Woord geheten. Fiction Valley produceerde de reeks en Lies Visschedijk, Guy Clemens en Bart van den Berg spelen de belangrijkste hoofdrollen.

Hoofdpersoon in de Nederlandse versie is de zesjarige Sam. “Gewoon een bijzonder kind,” aldus het persbericht. “Totdat het woord ‘autisme’ valt. ‘Het A-Woord’ is een herkenbare en hartverwarmende serie over familiebanden, opvoeden, maar vooral over de kracht van heldere communicatie.”

De eerste aflevering is te zien op woensdag 23 oktober om 21.25 uur op NPO1. UPDATE: Door een wijziging in het uitzendschema wordt ‘Het A-woord’ verplaatst naar 2020.

In het derde seizoen van de Britse versie zullen overigens drie nieuwe gezichten hun opwachting maken: Julie Hesmondhalgh (bekend van Broadchurch) Sarah Gordy (Call The Midwife) en David Gyasi (Man In An Orange Shirt). Vaste hoofrolspelers Lee Ingleby, Morven Christie en Max Vento zijn er uiteraard ook weer bij. Zodra ik meer weet over de startdatum meld ik dat hier.

Lees hier veel meer over The A Word.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nederlandse versie van The A Word vanaf 2020 op NPO1".