RSS
  • The Durrells
  • No Offence
  • Coldfeet
  • The trial of Christine Keeler
  • Endeavour
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
5/03 2019

Niet te missen: MotherFatherSon woensdag 22.00 uur BBC TWO

Richard Gere, Billy Howle, Helen McCrory en Sarah Lancashire. Zij spelen de belangrijkste hoofdrollen in de nieuwe achtdelige en werkelijk steengoeie Britse dramaserie MotherFatherSon, vanaf 6 maart elke woensdag om 22.00 uur op BBC TWO. (Copyright foto’s: BBC Studios)

Goed geacteerd, uiterst stijlvol, gelaagde hoofdpersonages en een boeiend verhaal. Dat is MotherFatherSon, een achtdelige dramaserie over een gecompliceerde moeder-vader-zoon relatie van Tom Rob Smith.

Centraal staat Caden, de dertigjarige zoon van het gescheiden stel Max en Kathryn (Richard Gere en Helen McCrory). Caden staat aan het hoofd van ‘The National Reporter’, een grote en invloedrijke Britse krant die tot voor enkele jaren geleden werd geleid door zijn van oorsprong Amerikaanse vader Max. Behalve dat Caden verslaafd is aan verdovende middelen wordt hij ook nog eens geplaagd door allerlei demonen uit een ver verleden.

De serie begint wanneer een voorname journaliste haar spullen pakt en de krant waar ze jarenlang als sterreporter werkzaam is geweest de rug toekeert. Net op dat moment verrast Max zijn zoon met een onverwacht bezoek…

Op de achtergrond speelt de pijnlijke scheiding tussen Max en Cadens moeder Kathryn, die nu als vrijwilligster bij de daklozenopvang werkt. En ergens in het verhaal is een jonge vrouw verdwenen, Tonia genaamd. Maar wie of wat zij is, wordt nog niet meteen duidelijk.
En zo zijn er nog wel méér mysteries, intriges en geheimen die in de loop van de acht afleveringen ongetwijfeld naar de oppervlakte zullen komen.

Overigens zou je denken dat alle acteurs misschien enigszins ‘verbleken’ naast de grote filmster Richard Gere (Pretty Woman), maar dat is absoluut niet het geval! Vooral aanstormend talent Billy Howle is in één woord intrigerend. Let vooral op de emotionele scène in de 25e minuut waar Caden en zijn moeder Catherine een gesprek voeren in een restaurant. Ben benieuwd of je het drooghoudt!

MotherFatherSon was enkele weken geleden DE favoriet tijdens BBC Showcase, de jaarlijkse televisiebeurs in Liverpool waar ruim 1500 aankopers van over heel de wereld de nieuwste BBC-programma’s bekeken.

Bekijk hieronder alvast de trailer. En  blok daarna je woensdagavond vrij want deze mag je zeker niet missen!

Te zien?
MotherFatherSon wordt vanaf 6 maart elke woensdag om 22.00 uur uitgezonden op BBC TWO. De serie is in de loop van het voorjaar ook op BBC FIRST te zien.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Niet te missen: MotherFatherSon woensdag 22.00 uur BBC TWO".