RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/04 2018

Schandalen, scheidingen én Barry Atsma in The Split vanaf dinsdag op BBC ONE

Een uiterst realistische dramaserie over een vooraanstaand advocatenbureau dat allerlei scheidingszaken afhandelt, plus zoveel mogelijk de publieke schade van de ‘rich and famous’ binnen de perken probeert te houden. Daarover gaat The Split, een nieuwe zesdelige BBC-serie met in de hoofdrollen Nicola Walker, Stephen Mangan en onze eigen Barry Atsma. (Copyright foto’s: BBC)

 

Een intrigerende wereld boordevol eigentijdse problemen, aantrekkelijke hoofdpersonages, dramatische (v)echtscheidingen en de nodige humor. Dat is The Split, vanaf 24 april elke dinsdag op BBC ONE.

The Split, naar een scenario van Abi Morgan (The Hour), richt zijn pijlen op twee concurrerende advocatenkantoren midden in Londen. Defoe’s is een ouderwets conservatief advocatenkantoor gesticht door Ruth Defoe, een alleenstaande moeder met drie volwassen dochters die ook in ‘de zaak’ zitten. Het andere bedrijf heet Noble & Hale: een stuk moderner van opzet, sluwer en veel meer op geld belust.

Hannah Stern, de oudste dochter van Defoe’s, is net als haar moeder zeer gedreven, ambitieus en intelligent. Ze maakt de overstap naar de concurrent omdat zij het niet eens is met een beslissing van haar moeder. En om het drama helemaal compleet te maken duikt er opeens iemand op uit een ver verleden.

 

 

 

Hannah wordt gespeeld door de altijd geweldige Nicola Walker, bekend van River, Last Tango in Halifax en Unforgotten. De rol van Ruth wordt vertolkt door Deborah Findley. Verder doen onder anderen Stephen Mangan (Episodes), Stephen Tompkinson (DCI Banks), Meera Syal (Goodness Gracious Me), Fiona Button en Annabel Scholey mee.

 

 

Barry Atsma speelt Christie Carmichael, een eveneens zeer succesvolle advocaat die in het concurrerende advocatenkantoor de senior partner is. Hannah en Christie hebben vroeger samen op de universiteit gezeten.

Te zien?
The Split wordt vanaf 24 april elke dinsdag om 22.00 uitgezonden op BBC ONE. Vanaf 28 mei is de serie ook een paar keer per week – Nederlands ondertiteld – op BBC FIRST te zien.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers en fragmenten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Schandalen, scheidingen én Barry Atsma in The Split vanaf dinsdag op BBC ONE".