RSS
  • Grantchester SE04
  • Summer of Rockets
  • Poldark SE05
  • The Bodyguard
ARTIKEL 0 reacties
19/10 2017

Explosief historisch drama met Games of Thrones’ Kit Harington zaterdag BBC ONE

Vooruitlopend op de jaarlijkse viering van Guy Fawkes Night (5 november) zendt BBC ONE vanaf zaterdag de driedelige historische dramaserie Gunpowder uit. Oftewel: het verhaal van het zogeheten ‘buskruitverraad’, een van de beroemdste samenzweringen uit de Engelse geschiedenis. Verteld door Ronan Bennett en absoluut niet voor tere zieltjes. (Copyright foto’s: BBC)

Kit Harington, beter bekend als ’’Jon Snow’’ uit Games of Thrones, speelt rebellenleider Robert Catesby. Hij is de aanvoerder van een groep rooms-katholieken die in 1605 van zins is een bom te plaatsen in het paleis van Westminster.

Doel is om zo de protestantse koning James I uit te schakelen en een groot deel van diens hofhouding. James I is na de dood van koningin Elizabeth I in 1603 aan de macht gekomen en staat allerminst te boek als zachtzinnig vorst.

Guy Fawkes, gespeeld door Downton Abbey’s Tom Culle,n wordt aangewezen om de bom te gaan planten.

Naast Harington en Cullen doen in Gunpowder talloze bekende gezichten mee. Zoals Sherlock’s Mark Gatiss als Lord Cecil, Top of the lake’s Peter Mullen als Father Henry Garnet en Endeavour’s Sean Rigby als Monteagle. Liv Tyler, bekend van de blockbusters Armageddon en Lord of the Rings, tekent voor de rol van Catesby’s nicht Anne Vaux. Opnamen vonden plaats in Yorkshire en omgeving.

Wat schrijven de Britse critici?
,,The real fireworks will come later, but the fuse is lit for a very potent drama indeed,’’ aldus David Butcher in de Radio Times deze week. ,,You might need to watch some scenes from behind a cushion,’’ raadt TV Times aan. ,,But this tense slice of history is not to be missed.”

Te zien?
Gunpowder wordt vanaf 21 oktober drie zaterdagen achter elkaar uitgezonden op BBC ONE, aanvang 22.10 uur.

Bekijk hieronder alvast de trailer en een vooruitblik.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Explosief historisch drama met Games of Thrones’ Kit Harington zaterdag BBC ONE".