RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
18/10 2019

Nieuwe James Herriot voor 2020

Volgend jaar is het precies 50 jaar geleden dat in Groot-Brittannië voor het eerst If Only They Could Talk van James Herriot verscheen. Reden voor de Britse zender Channel 5 om het groene licht te geven voor een nieuwe televisiebewerking van All Creatures Great and Small onder regie van Downton Abbey’s Brian Percival. (Copyright foto: BBC Studios)

Voor de belangrijkste rollen zijn Nicholas Ralph en Mr. Selfridge’s Samuel West aangetrokken. Ralph geeft gestalte aan de jonge veearts James Herriot die een betrekking vindt bij Siegfried Farnon (Samuel West) op het platteland van Yorkshire. Dezelfde rollen werden in de legendarische BBC-televisieserie uit de jaren zeventig respectievelijk gespeeld door Christopher Timothy en de inmiddels overleden acteur Robert Hardy. Callum Woodhouse uit The Durrells is Siegfrieds jongere broer Tristan, destijds gespeeld door Peter Davison. Anna Madeley uit Patrick Melrose is no-nonsense huishoudster Mrs Hall.
Ben Vanstone, een van de scenarioschrijvers van The Last Kingdom, is de ‘head writer’ van All Creatires.. dat zich afspeelt in de jaren dertig.

Remakes en nog eens remakes
Britse televisiemakers krijgen blijkbaar geen genoeg van remakes. Binnenkort gaat Van Der Valk 2020 de buis op en met kerst is Worzel Gummidge weer te zien. Er zijn al een hele tijd plannen voor een nieuwe Bergerac. Neem de recente ‘herrijzenissen’ van Ross Poldark en Doctor Who en het lijkt wel alsof er de afgelopen 50 jaar niets is veranderd. Toch ben ik stiekem wel érg benieuwd naar ‘James Herriot 2020’, ehm… ‘James Herriot 1930’ natuurlijk.

Bekijk hieronder de legendarische openingsmuziek uit de klassieke serie, momenteel weer regelmatig te zien op ONS.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe James Herriot voor 2020".