RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/10 2019

Over minder dan een maand op Netflix: The Crown seizoen 3

Ruim twee jaar hebben we moeten wachten op het vervolg. Maar vanaf 17 november is het eindelijk zover: het derde seizoen van de terecht alom geprezen Britse dramaserie The Crown is dan eindelijk te zien op Netflix. (Copyright foto’s: Netflix)

Een nieuw tijdperk breekt aan. Niet alleen maakt premier Harold Macmillan (1894-1986) plaats voor minister-president Alec Douglas-Home (1903-1995), maar we zien ook Koningin Elizabeth II, haar man prins Philip en haar zus prinses Margaret in geheel nieuwe gedaantes. Olivia Colman, Tobias Menzies en Helena Bonham Carter nemen dit derde seizoen namelijk de koninklijke scepter over van Claire Foy, Matt Smith en Vanessa Kirby, de acteurs die in de eerste twee seizoenen de hoofdrollen speelden en inmiddels te jong ogen voor het vervolg.

Waar zijn we gebleven?
De nieuwe serie pikt de draad op in 1963. Koningin Elizabeth II zit dan precies 10 jaar op de troon en ze heeft inmiddels drie verschillende premiers meegemaakt. In de slotscènes van seizoen twee zagen we hoe de koningin beviel van haar tweede zoon, Andrew. Elizabeth II en Prins Philip hebben de strijdbijl begraven en richten zich op de toekomst.

Wat maakt The Crown zo bijzonder?
Behalve dat The Crown de duurste Netflix Original tot nog toe is (ruim 140 miljoen euro voor één seizoen) en er werkelijk geweldig wordt geacteerd, laat de serie ook heel goed zien wat het nu echt betekent om de vorst(in) van een koninkrijk te zijn. Vooral het menselijke aspect wordt belicht, de impact van het koningschap op de vorstin zelf maar ook op haar omgeving. Alle personages zijn gelaagd, menselijk en kwetsbaar. Zodat het idee dat je naar een ‘modern sprookje’ zit te kijken al snel teniet wordt gedaan.

Prettig
De serie is doorspekt van mooie lange scènes, die rustig mogen ademen. Het prettige is dat je de afleveringen ook gemakkelijk los van elkaar kunt bekijken. Elke aflevering is als het ware een kleine speelfilm, waarin telkens een bepaald aspect van het koningschap of een historische gebeurtenis wordt belicht. In bet tweede seizoen waren dat bijvoorbeeld het Profumo-schandaal, de moordaanslag op de Amerikaanse president John. F. Kennedy en de jonge troonsopvolger Charles die op kostschool door een ware hel gaat. The Crown is ook niet enkel bedoeld voor fijnproevers en Britse royalty-kenners want enige voorkennis van de Britse historie is eigenlijk nauwelijks vereist.

Uitkijken dus naar The Crown III, vanaf 17 november aangeboden door Netflix.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Over minder dan een maand op Netflix: The Crown seizoen 3".