RSS
  • Dracula
  • The trial of Christine Keeler
  • Confession
  • Death in Paradise SE09
  • Sanditon
  • Silent Witness SE23
  • The Crown SE03
ARTIKEL 0 reacties
8/10 2019

Stel dat Jenna Coleman koningin Victoria echt zou ontmoeten…

Jenna Coleman is vrijdag (22.10 uur Eén) en zaterdag (rond 20.15 uur NPO2) weer te zien in het Britse kostuumdrama Victoria. De actrice begon haar televisiecarrière ooit als compagnon van tijdreiziger Doctor Who. Stél – vroeg ik haar tijdens een recent interview  – dat zij ‘opnieuw door de tijd’ zou mogen reizen en de vorstin in het echt zou kunnen ontmoeten. Wat zou Jenna koningin Victoria dan vragen? (Copyright foto: ITV Studios)

“Het eerste wat ik haar zou vragen is: mag ik alstublieft twíntig vragen stellen? Haha. Ik ben benieuwd hoe ze zich voelde op de dag dat ze gekroond werd. Dus zou ik vragen of ik Victoria’s dagboeken mee naar huis mocht nemen, ook om er zeker van zou zijn dat ze later niet meer zouden worden bewerkt. Eigenlijk is dát het enige wat ik haar zou vragen. Alle antwoorden staan waarschijnlijk in haar dagboeken. Koningin Victoria was namelijk heel openhartig en uitgesproken.”

– Wat denk je dat die ongecensureerde versies zouden onthullen?

“Ik vermoed dat ze hilarisch zijn. Want ze is nú al ontzettend grappig. Ik denk dat ze de dingen bij de naam zal noemen en er geen doekjes om zou winden. Victoria was nauw betrokken bij alles. Onlangs hoorde ik nog dat ze brieven schreef aan de Londense politie toen die op zoek waren naar seriemoordenaar “The Yorkshire Ripper”: of ze er al eens aan hadden gedacht daar-en-daar te gaan zoeken? Ook de Elephant Man kreeg brieven van haar. Victoria bemoeide zich overal mee.”

Lees deze week in de NCRV-gids en Mikro Gids nog meer over Jenna Coleman.

Te zien?
Victoria, seizoen drie, is elke vrijdag om 22.10 uur te zien op Eén. KRO-NCRV zendt de reeks elke zaterdag uit rond 20.15 uur NPO2.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Stel dat Jenna Coleman koningin Victoria echt zou ontmoeten…".