RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/08 2018

Complex, actueel en spectaculair: Bodyguard elke zondag op BBC ONE

Het ‘Britse antwoord op House of Cards‘ (dat overigens van oorsprong van Britse makelij is!). Of ‘de politieke tegenhanger van Line of Duty’.  Niet te missen in ieder geval: Bodyguard – een complexe, zeer actuele en spectaculaire dramaserie van Jed Mercurio, sinds vorige week elke zondagavond te zien op BBC ONE. Even bijpraten indien u nog wil instappen… (Copyright foto’s: BBC, World Productions)

 

Waar gaat het over?
Centraal hoofdpersonage is David Budd, een getroubleerde oorlogsveteraan die wordt aangesteld om een controversiële politica te beschermen. De politicus in kwestie wordt gespeeld door Keeley Hawes, bekend van onder anderen Line of Duty en de remake van Upstairs Downstairs. Hawes geeft gestalte aan Julia Montague, de Britse minister van Binnenlandse Zaken die in het Lagerhuis voortdurend vóór militair ingrijpen in het Midden-Oosten heeft gestemd.

 

Wat is er tot nog toe gebeurd? (spoiler alert! svp NIET verder lezen indien u aflevering 1+2 nog wil gaan bekijken)
De eerste twintig minuten van de eerste aflevering waren zenuwslopend-spannend. Gescheiden Budd, op reis met zijn twee jonge kinderen, zat aan boord van een trein die opgeblazen dreigde te worden door een zelfmoordterrorist. Dankzij Budds ingrijpen liep het gelukkig allemaal goed af. Budds helfhaftige optreden leidde ertoe dat hij werd aangesteld als de nieuwe bodyguard van Julia Montague, een schijnbaar gevoelloze en niets ontziende minister die zich ook jegens Budd in eerste instantie vrij kil opstelde.

 

En toen?
Maar…. toen werden Budd en Montague zelf direct doelwit. In de tweede aflevering, uitgezonden afgelopen maandag, vlogen de kogels alle kanten op. Maar Budd wist de minister uiteindelijk zonder kleerscheuren in veiligheid te brengen. Was het de nasleep van de spanning of gewoon pure aantrekkingskracht? Feit is dat Budd en Montague tussen de lakens belandden en nog voordat de aftiteling ging lopen elkaar alwéér opzochten in hun hotelkamer.

Maar…
Wat Montague nog steeds niet doorheeft is dat Budd eigenlijk een van de grootste bedreigingen in haar directe omgeving vormt. De ervaringen in Afghanistan zijn haar bodyguard niet in de koude kleren gaan zitten. Hij is namelijk vrij beschadigd teruggekeerd van het oorlogsfront. Welke plannen heeft Budd en wat gaat er werkelijk om in zijn hoofd? Als kijker blijf je gissen.

Rolbezetting
De rol van ‘police protection officer‘ David Budd wordt gespeeld door Richard Madden, bekend van Games of Thrones en een BBC-bewerking uit 2015 van Lady Chatterley’s Lover. Verder doen onder anderen mee: Pippa Haywood en Nicholas Gleaves (beiden bekend van Scott & Bailey) en Sophie Rundle . Op de foto hier links zie je Vincent Franklin in zijn rol van regeringsadviseur Mike. De acteur is hier vooral bekend van de serie Cucumber.

Wat te verwachten?
Bodyguard is net als Line of Duty een complexe thriller. Boordevol intrigerende hoofdpersonages, spectaculaire scènes en een gelaagd plot. Tegelijkertijd schromen de makers ook niet om de kijker ongebruikelijk lange scènes voor te schotelen, zoals de 21 minuten durende openingsscène die je naar het puntje van je stoel zal drijven.
Wees bijzonder waakzaam – om met de antiterreureenheden te spreken – want Bodyguard zit boordevol ‘twists and turns‘.

Te zien?
De resterende vier afleveringen zijn te zien op BBC ONE, ’s zondagavonds om 22.00 uur.

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Complex, actueel en spectaculair: Bodyguard elke zondag op BBC ONE".