RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
26/09 2019

De Land Girls leven voort

Wie kent ze nog? Joyce, Nancy en de zusjes Bea en Annie, oftewel: de Land Girls. Ruim tien jaar geleden ontsproten ze aan het brein van scenarist Roland Moore toen de BBC een passende dramaserie zocht ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van het begin van de Tweede Wereldoorlog. (Copyright foto’s: BBC, DCD Rights)

Land Girls vertelde over de levens en liefdes van een groepje Britse vrouwen dat werkzaam was voor het zogeheten Women’s Land Army. De ‘land girls‘ kwamen uit alle hoeken van het land om op het platteland te werken terwijl de mannen aan het front vochten.

De serie liep drie seizoenen en er werden in totaal 15 afleveringen gemaakt, met wisselende rolbezetting. Totdat er in 2011 – leek het – een definitief einde kwam aan de lotgevallen van de jonge vrouwen.

Maar… de Land Girls leven voort, in boekvorm weliswaar. Roland Moore, die nog altijd hoopt op een revival van de televisieserie, schreef inmiddels meerdere Land Girls-romans. In 2017 verscheen ‘The Homecoming’ een jaar later gevolgd door ‘The Promise’. Tot nog toe zijn de boeken enkel in het Engels uitgebracht. Meer info is ongetwijfeld te vinden op de site van uitgever HarperCollins UK. Meer over de televisieserie elders op deze site.

Deel dit artikel...





  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "De Land Girls leven voort".