RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
PAGINA

Over Patrick

 

Al van jongsafaan ben ik een groot liefhebber van Britse tv-producties. In een tijd dat er nog maar twee zenders waren, groeide ik op met de avonturen van het zwarte ros Black Beauty, de griezelige belevenissen van tijdreiziger Doctor Who en de magische tovenaar Catweazle. In mijn tienerjaren zette de liefde zich voort met Britse topseries als Robin of Sherwood, The Young Ones en Dick Turpin.

Tijdens mijn studie aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg keek ik naar The Ruth Rendell Mysteries, John Thaws Inspector Morse en de onvolprezen Jeremy Brett als Sherlock Holmes. De passie voor Brits drama ging maar niet over en moedigde me in de zomer van 1993 aan de ‘grote oversteek’ naar Engeland te maken. Daar ben ik vanaf 1993 actief als zelfstandig opererend journalist. Ik schrijf voor verschillende kranten en tv-gidsen in zowel Nederland als België. De laatste jaren weer ‘gewoon’ vanuit Nederland, maar wel met een strakke vinger aan de pols op alles wat er zich afspeelt op Brits tv-gebied.

Nog elke vier/vijf weken reis ik naar Londen voor het bijwonen van persconferenties en het afnemen van interviews met de acteurs en actrices, schrijvers en producers van de kwaliteitstelevisie-programma’s van dit moment. Vanaf deze plek wil ik jullie, dear visitors, deelgenoot maken van mijn belevenissen, aardige anekdotes vertellen en alvast de sappigste nieuwtjes onthullen. Welcome on board!

Deel dit artikel...