RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/09 2010

3x niet te missen deze week

MERLIN III1) Merlin, vanaf zaterdag 11 september 20.25 uur BBC ONE.
Merlin
is terug
, de fantasyserie van de BBC over de jonge jaren van de mythische tovenaar Merlijn.
In deze derde reeks van dertien afleveringen is Merlin nog steeds even oud als Arthur en helpt hij hem opnieuw een handje op weg naar het koningschap.
Hoofdrollen worden  gespeeld door Colin Morgan (als Merlin), Bradley James (als Arthur) en Richard Wilson (als Gaius). Ook Emilia Fox, beter bekend als Nikki Alexander uit Silent Witness, is weer van de partij als de griezelige Morgause.
De KRO zond in het voorjaar van 2009 op Nederland 3 elke zaterdagvooravond de eerste serie uit. Helaas wist Merlin hier slechts 180.000 kijkers te bekoren en dat is te weinig om ook het vervolg aan te kopen. Doodzonde dat zo’n prachtige serie voor het hele gezin slechts wordt afgerekend op het onvoldoende bereiken van de beoogde doelgroep (6-12 jaar).
Merlin wordt overigens elke maandagavond herhaald op BBC THREE. (Copyright foto: BBC)

BB220273@The Young Ones2) The Young Ones, dinsdag 14 tot en met donderdag 16 september, 22.00 uur BBC ONE.

Zes Britse beroemdheden, allemaal ver in de zeventig en tachtig, doen mee aan een bijzonder tv-experiment: een week lang trekken ze met elkaar op in een afgelegen landhuis terwijl ze kleding uit de jaren zeventig dragen, spelletjes doen die in 1975 trendy waren en plaatjes draaien die destijds hoog in de hitparade stonden. Doel is om te onderzoeken of het mogelijk is om jezelf weer ‘jong’ te denken. Actrice Liz Smith (The Royle Family), actrice Sylvia Syms (Peak Practice), tv-presentator en acteur Lionel Blair,  Dickie Bird, Derek Jameson en Kenneth Kendall ondergaan het experiment dat overigens dertig jaar geleden ook als eens voor televisie werd uitgevoerd. Professor Ellen Langer van de universiteit van Harvard die destijds het experiment leidde, onderzoekt het verjongingsproces samen met Dr Michael Mosley van de BBC. The Young Ones – niet te verwarren met de legendarische jarentachtigcomedy met Rik Mayall – wordt dinsdag tot en met donderdag uitgezonden op BBC ONE om 22.00 uur. Benieuwd wie dit format straks in Nederland gaat doen.  (Copyright foto: BBC)

Silent Witness3) Silent Witness, vanaf woensdag 15 september, 21.20 uur Nederland 1.

Een aangrijpende aflevering die schijnbaar iets te somber en te grimmig werd geacht als keuzemogelijkheid voor de KRO Detectivenacht van 2009, bijt het spits af van serie twaalf van Silent Witness. In Safe draait het om een donker meisje dat vermoord wordt aangetroffen in een kermisattractie. Ze was pas dertien en is doodgebloed in de Twister.
Nikki en Tom onderzoeken de ware toedracht van de moord terwijl Leo een taakstraf uitvoert in een Zuid-Londense achterstandswijk nadat hij dronken achter het stuur heeft gezeten. Safe laat zien welke problemen jongerenwerkers hebben met jongeren die met dure sportschoenen en luxe spullen worden verleid om in drugs te gaan dealen. Een triest verhaal over steekpartijen, jeugdbendes en kansloze jongeren. Fantastische acteerprestaties van met name de jongere acteurs. (Copyright foto: KRO, BBC)


Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "3x niet te missen deze week".