RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
24/06 2017

Black Work, Britse miniserie over moordonderzoek naar undercoveragent

Black Work_Copyright ITV GlobalDrie dagen in de week had hij een leven waar ik helemaal niets van wist! Aldus politievrouw Jo Gillespie in de driedelige ITV-thriller Black Work, momenteel in de herhaling op Canvas. (Copyright foto’s: ITV Global)

 

Sheridan Smith speelt een jonge agente wiens leven een totaal andere wending neemt wanneer haar echtgenoot Ryan wordt vermoord tijdens een undercover-operatie. Onverwachte verrassingen komen naar boven. Langzamerhand vraagt Jo zich af: was Ryan wel wie zij dacht dat hij was?

Wat is Black Work?
Black Work is een driedelige ITV-detective uit 2015 over het onderzoek naar de moord op een undercoveragent met een dubbelleven. Een miniserie van Matt Charman waarin de emoties hoog oplopen wanneer hoofdpersonage Jo Gillespie ontdekt dat de man met wie zij samenleefde al meer dan twee jaar tegen haar loog.


Black Work_copyright ITV GlobalWie spelen de hoofdrollen?

Hoofdrollen worden gespeeld door Sheridan Smith, bekend van The Royle Family, Matthew McNulty, Band of Gold’s Geraldine James, Whitechapel’s Phil Davis, Ace Bhatti uit Cardian Arrest en Shetland’s Douglas Henshall.


Black Work_copyright ITV GlobalWat te verwachten?

Black Work is een intrigerende miniserie met de uiterst getalenteerde en charismatische actrice Sheridan Smith in de hoofdrol. Een vrij gecompliceerd verhaal dat de nodige aandacht en concentratie vereist vanwege de vele wendingen en intriges. Het feit dat je een hele week moet wachten op het vervolg zou verwarrend kunnen werken. Best is Black Work op te nemen en in zijn geheel achter elkaar te kijken. Zelf ben ik op een bepaald moment afgehaakt omdat de afloop me uiteindelijk toch ergens niet zo heel veel meer kon boeien…

Black Work_copyright ITV GlobalEnkele kritieken?

,,Despite the fine performances, it paled in comparison to other recent gritty cop dramas. It was Line of Duty without the snap and fizzle of its plotting, or Happy Valley without its depth of characterisation,’’ schreef The Telegraph. Sharp thriller schreef Radio Times. Op IMDB krijgt de reeks een 6,7

Sheridan Smith?
Sheridan’s ster aan het Britse tv-firmament blijft intussen maar stijgen. Ze speelde ook de hoofdrol in The Moorside Project, een tweedelig op ware feiten gebaseerd BBC-drama over het negenjarige meisje Shannon Matthews dat in februari 2008 werd ontvoerd en na een tip kon worden bevrijd door de politie.


Bekijk hieronder alvast de trailer.

 

Black Work_Copyright ITV GlobalTe zien?
Black Work wordt momenteel herhaald op Canvas. Aflevering 2 volgt dinsdag 27 juni om 23.00 uur, de dag erna is het derde en laatste deel te zien.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Black Work, Britse miniserie over moordonderzoek naar undercoveragent".