RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/05 2013

‘Frosties’ Mullett en Toolan op bezoek

Frost_Dogs_Run_Free_029Frost_Dogs_Run_Free_007Hoofdinspecteur Norman Mullett en sidekick DC George Toolan, wie kent de ‘Frosties’ niét? Aanstaande zaterdag en zondag zijn beide acteurs uit de bekende Britse detectiveserie A Touch of Frost te gast tijdens de KRO Detectivepremières in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. (Copyright foto’s: ITV Global)

Frost_Dogs_Run_Free_030Bruce Alexander
Als jongere acteur was hij verbonden aan de Royal Shakespeare Company, als hoofdinspecteur Mullett is hij de omhooggevallen baas van tv-detective Jack Frost. In werkelijkheid is Bruce Alexander totáál niet zo zakelijk en nors als de politieman van het kleine scherm. ‘‘Mullett is een duidelijk voorbeeld van een man die eigenlijk doodsbenauwd is dat hij zijn baan zal verliezen,’’ vertelde Alexander in een interview. ‘‘Hij beseft goed dat hij een stuk minder bekwaam is dan zijn onderdanen en dat hij op een voor zijn doen te hoge post is terechtgekomen, maar hij zal daar niets van laten blijken. De kleine Frost die voor zijn neus alle misdaden oplost en zich asociaal opstelt tegenover zijn collega’s, vindt hij dan ook uitermate irritant.’’

Frost_Dogs_Run_Free_014John Lyons

Samen met Bruce Alexander is de Engelse acteur John Lyons een van de vaste spelers uit de Britse detectiveserie A Touch of Frost. Toolan is een door en door betrouwbare collega, die als het erop aankomt heus niet te beroerd is om de hete kolen uit het vuur te halen en Jack te redden van een schorsing.
‘’Ik ben de verstandigste van ons twee,’’ aldus John Lyons. ‘‘David Jasons personage is een politieman die erg betrokken raakt bij zijn werk. Ik trek als George om vijf uur de deur achter me dicht en dan is het werk voorbij.’’
In de laatste seizoenen mocht DC Toolan steeds vaker alleen er op uit om alvast wat ‘veldwerk’ te verrichten. ‘‘George weet na al die jaren wel wat Frost van hem verwacht,’’ grinnikt de acteur.

Meer informatie over de KRO detectivepremieres in Amsterdam, Arnhem (beiden zaterdag) en Rotterdam (zondag) vind je hier.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘Frosties’ Mullett en Toolan op bezoek".