RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
30/12 2020

Nieuwe Britse dramaseries en detectives voor 2021

Wat kunnen we in 2021 verwachten aan nieuwe en terugkerende Britse dramaseries en detectives? En naar welke Britse series kijk ik persoonlijk nú al uit? Een lijstje voor 2021. (Copyright foto’s: BBC Studios, All3Media, ITV Studios etc)

 

IT’S A SIN
De ‘’gay flu’’ werd het genoemd. En “the Mystery killer illness’’. De vijfdelige dramaserie It’s a Sin vertelt het verhaal van een groepje jonge homoseksuelen aan het begin van de AIDS-uitbraak begin jaren tachtig. Met zanger/acteur Olly Alexander als Ritchie Tozer en Shaun Dooley en Keeley Hawes als zijn vader en moeder. Verder doen onder anderen Omari Douglas en Callum Scott Howells mee als Roscoe Babatunde en Colin Morris-Jones. Plus een gastrol voor Stephen Fry. Het script is van Queer as Folk-schrijver en bedenker Russell T Davies.
Te zien: winter 2021 op de Britse zender Channel Four en later vast ook bij ons.

THE SERPENT
Het waargebeurde verhaal van de jacht op een seriemoordenaar midden jaren zeventig in Bangkok. Met hoofdrollen voor Tahar Rahim, Jenna Coleman en Ellie Bamber. Billy Howle speelt de Nederlandse diplomaat Herman Knipperberg die de killer op het spoor komt. De achtdelige dramaserie is vanaf vrijdag 1 januari te zien op BBC ONE en binnenkort ook op Netflix.

ANGELA BLACK
Onze eigen trots in Hollywood, Michiel Huisman, neemt een van de hoofdrollen voor zijn rekening in de zesdelige Britse psychologische thriller Angela Black, van de schrijvers van The Missing en Baptiste. Een verhaal over uiterlijke schuin, huiselijk geweld en grote geheimen. Dit voorjaar te zien op ITV en later ongetwijfeld ook bij ons.

RIDLEY ROAD is een vierdelige dramaserie van de BBC in samenwerking met PBS Masterpiece in Amerika naar de gelijknamige roman van Jo Bloom. De serie speelt zich af in ‘the swinging sixties’ op het moment dat het fascisme de kop opsteekt in de Londense East End.

GRACE is de nieuwe veelbelovende misdaadserie van Endeavour Morse-scenarist Russell Lewis. John Simm speelt de rol van Detective Superintendent Roy Grace, een hardwerkende politieman die enkel voor zijn werk leeft. De eerste twee avondvullende afleveringen, Dead Simple en Looking Good Dead, zijn gebaseerd op de gelijknamige misdaadromans van Grace-bedenker Peter James. Mochten de verfilmingen net zo succesvol zijn als de boeken, dan is Grace ongetwijfeld een blijvertje.

Doctor Foster-acteur Bertie Carvel staat in de startblokken voor een nieuwe reeks ITV-verfilmingen van INSPECTOR DALGLIESH. De boeken van PD James werden in de jaren tachtig succesvol verfilmd met Roy Marsden (zie foto). Nu gaat een geheel nieuwe generatie kennismaken met de eigenzinnige speurneus van Scotland Yard. Voorlopig staan in ieder geval drie boekverfilmingen aangekondigd: Shroud of a nightingale, The Black Tower en A Taste for Death.

Precies veertig jaar nadat de YORKSHIRE RIPPER werd gearresteerd staat een nieuwe miniserie op stapel over de jacht op de beroemde seriemoordenaar Peter Sutcliffe. De Yorkshire Ripper vermoordde tussen oktober 1975 en januari 1981 verschillende vrouwen om uiteindelijk in de winter van 1981 tegen de lamp te lopen. De zesdelige ITV-serie legt de focus op de verhalen van de slachtoffers. Het script is van George Kay die de serie baseerde op het boek Wicked Beyond Belief: the Hunt for the Yorkshire Ripper.

Plus er komen nieuwe seizoenen van DETECTIVE VAN DER VALK, DEATH IN PARADISE, GRANTCHESTER, VERA, UNFORGOTTEN, LINE OF DUTY, MCDONALD AND DODDS, SILENT WITNESS en MIDSOMER MURDERS.

Ook de miniseries TRACES, INNOCENT, GUILT en MANHUNT met Martin Clunes krijgen een vervolg.

Laat 2021 maar komen!

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Nieuwe Britse dramaseries en detectives voor 2021".