RSS
  • Dracula
  • The trial of Christine Keeler
  • Confession
  • Death in Paradise SE09
  • Sanditon
  • Silent Witness SE23
  • The Crown SE03
ARTIKEL 0 reacties
30/10 2019

Onopgelost Inspector Morse mysterie

Groot mysterie rondom Inspector Morse. Waar is acteur Matthew Finney gebleven? Vanavond maakt hij opnieuw zijn opwachting als PC Adrian Kershaw in de herhaling van het voorlaatste Morse-mysterie, The Wench is Dead, om 20.30 uur op RTL8. (Copyright foto: ITV Studios)

Het verhaal van The Wench is dead speelt zich voor een groot gedeelte af ruim 140 jaar geleden, in de negentiende eeuw. Tijdens een gedwongen ziekenhuisverblijf probeert de humeurige inspecteur alsnog de onschuld te bewijzen van twee opgehangen veroordeelden. Voor één keer doet hij dat samen met groentje Adrian Kershaw, gespeeld door nieuwkomer Matthew Finney. Reden: de onderhandelingen met het agentschap van Kevin Whately (zijn vaste compagnon ‘Lewis’) waren vastgelopen.

Spoiler-alert: Morse en Kershaw weten de zaak tot een goed einde te brengen. Maar één raadsel blijft ruim 21 jaar later nog altijd onbeantwoord: waar is Kershaws vertolker Matthew Finney gebleven?

Eigen serie
Malcolm Bradbury, die Colin Dexters oorspronkelijke roman voor tv bewerkte hoopte – aldus Morse-kenner David Bishop in zijn boek ‘The Complete Inspector Morse’ – dat Kershaw ná het einde van Inspector Morse zijn eigen serie zou krijgen. Maar dat mocht niet het geval zijn. Bradbury stierf in 2000.

Where abouts
De Internet Movie Database (kortweg IMDB) biedt weinig uitkomst over de ‘where abouts’ van Matthew Finney: de enige film die de acteur nog heeft opgenomen is Still Crazy van Dick Clement en Ian La Frenais uit 1998. Misschien dat ‘Endeavour’ een onderzoek kan starten?

Te zien?
Inspector Morse: The Wench is Dead wordt om 20.30 uur uitgezonden op RTL8.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Onopgelost Inspector Morse mysterie".