RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/05 2017

Rowan Atkinson vanavond op NPO1 te zien als inspecteur Maigret

Maigret_Copyright BBCWDe eigenzinnige Parijse inspecteur Maigret keert vanavond terug op het scherm. Met in de hoofdrol – heel verrassend – Rowan Atkinson, bekend van BlackAdder en Mr Bean. De acteur die bekend staat om zijn komische rollen speelt de pijprokende commissaris in de eerste van twee avondvullende tv-films bij de KRO-NCRV.  (Copyright foto: BBC Worldwide)

Van Atkinsons komische kant is niets terug te zien in deze overigens erg goedverzorgde, hier en daar wat trage maar daardoor niet minder boeiende tv-film. Atkinson speelt hem heel subtiel, bijna introvert. Wat de commissaris nu echt beweegt is vanuit deze eerste film nauwelijks te doorgronden. De tweede film, die over twee weken is te zien, schijnt wat meer licht op Maigrets karakter. Het ziet er in ieder geval allemaal heel verzorgd uit. Opnamen vonden plaats in Boedapest en tot op het laatste moment blijf je je geboeid afvragen wie de seriemoordenaar is die het op de jonge vrouwen in Montmartre heeft voorzien.

Maigret sets a Trap wist op 28 maart 2016 in totaal 7,2 miljoen Britse kijkers aan zich te binden, met een marktaandeel van 28 procent. Afgelopen winter vonden de opnamen plaats van nóg eens twee tv-bewerkingen, Night at the Cross Roads en Maigret in Montmartre. De eerste is binnenkort al te zien op BBC FIRST.

Maigret Copyright ITV GlobalHet is overigens niet voor het eerst dat we de door en door Franse commissaris Maigret Engels horen spreken. In 1992 zond de AVRO een reeks ITV-films uit met de Ierse acteur Michael Gambon. In Nederland werd Maigret in de jaren zestig gespeeld door Kees Brusse en Jan Teulings.

Bekijk hieronder alvast de trailers. 
Te zien?

Maigret wordt op 10 mei om 21.20 uur uitgezonden op NPO1.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Rowan Atkinson vanavond op NPO1 te zien als inspecteur Maigret".