RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
2/12 2019

Start 21e seizoen Midsomer Murders, deze week zowel bij NPO als VRT

Zó zie je maandenlang telkens dezelfde afleveringen voorbijkomen en zó wordt er ineens op twee zenders tegelijkertijd een nieuw seizoen uitgezonden. Midsomer Murders, heb ik het over. Zowel bij de NPO als op de VRT start deze week het 21e seizoen van de Britse plattelandsdetective. Neil Dudgeon en Nick Hendrix keren terug als inspecteur John Barnaby en diens rechterhand brigadier Jamie Winter. (Copyright foto’s: All3Media International).

Vier splinternieuwe afleveringen staan op het programma, die overigens nog niet in thuisland Groot-Brittannië zijn uitgezonden. De Britse commerciële televisiezender ITV loopt behoorlijk achter op de rest van de wereld en daar zijn de Britse fans niet blij mee. Al geruime tijd wachten de Engelsen op de laatste twee afleveringen van seizoen 20, terwijl Amerika, Nederland en Vlaanderen deze week al van start gaan met seizoen 21.

De eerste aflevering (‘The point of balance‘) gaat over een danswedstrijd waarbij de gemoederen behoorlijk hoog oplopen. Rivaliteit, jaloezie en wraak ‘teisteren’ de dansvloer terwijl Barnaby bezoek krijgt van zijn vader Ned, een enthousiast ballroomdanser met wie hij een vrij moeizame relatie heeft. Christopher Timothy, bekend als hoofdrolspeler uit de legendarische veeartenserie All Creatures Great and Small, geeft hem gestalte. Verder doen onder anderen Jaye Griffiths, Tom Chambers (‘Father Brown‘) en Nigel Havers mee.

Te zien?
Midsomer Murders wordt woensdag 4 december om 21.25 uur uitgezonden op NPO1. Eén volgt twee dagen later, om 20.35 uur. Bekijk hieronder alvast de trailer. Lees deze week in Mikro Gids, NCRV-gids, Televizier en Humo een interview met Neil Dudgeon.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Start 21e seizoen Midsomer Murders, deze week zowel bij NPO als VRT".