RSS
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
10/09 2019

Vienna Blood, nieuwe driedelige misdaadserie later dit jaar op BBC TWO

Nieuw, later dit jaar op BBC TWO: de historische misdaadserie Vienna Blood uit de pen van Sherlock-schrijver Steve Thompson. De driedelige detective is gebaseerd op de bestseller van psychotherapeut Frank Tallis en speelt zich af in het Wenen van 1900. Hoofdrollen worden gespeeld door Matthew Beard en Jürgen Maurer. (Copyright foto: Red Arrow International)

Centraal personage is Max Liebermann, een pientere Engelse student Psychologie die in contact komt met inspecteur Oskar Rheinhardt. De politieman rekent op de hulp van de jonge Liebermann in zijn zoektocht naar een wrede seriemoordenaar. De dader lijkt zijn slachtoffers willekeurig uit te kiezen en hij laat overal geheimzinnige symbolen achter. Misschien dat de jonge dokter hulp kan bieden…

Matthew Beard is bekend van ‘The Imitation Game‘ en ‘And When Did You Last See Your Father?’. Jürgen Maurer was o.a. te zien in ‘Vorstadtweiber’ en ‘Tatort‘.

In Nederland is het boek als ‘Wiener Bloed‘ uitgebracht door de inmiddels ter ziele gegane uitgeverij De Vliegende Hollander.

Zodra ik een startdatum voor de reeks heb, meld ik die uiteraard hier.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vienna Blood, nieuwe driedelige misdaadserie later dit jaar op BBC TWO".