RSS
  • The Durrells
  • No Offence
  • Coldfeet
  • The trial of Christine Keeler
  • Endeavour
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/10 2019

Gold Digger: zij is 60, hij is 36 – vanaf 12 november op BBC ONE

Hét nieuwe Britse relatiedrama waar straks iedereen over zal praten is… Gold Digger, een zesdelige dramaserie op de BBC met in de hoofdrollen Julia Ormond en Ben Barnes. De meeslepende thriller gaat over Julia, een steenrijke vrouw en moeder die verliefd wordt op een veel jongere man. Heeft Julia eindelijk het ware geluk gevonden waar ze al zo lang naar verlangt? Of is de jongeman Ben – zoals haar directe omgeving vermoedt – vooral uit op haar geld? Gold Digger is vanaf 12 november te zien op BBC ONE. (Copyright foto: ITV Studios, Mainstreet Pictures)

Herinner je je Doctor Foster nog? En dan bedoel ik vooral het eerste seizoen, want het vervolgseizoen was ronduit teleurstellend. Doctor Foster was hét relatiedrama van 2016 en bracht destijds heel wat tongen in beroering.

De makers van Unforgotten (foto) hebben nu een soortgelijk intrigerend en eigentijds relatiedrama afgeleverd, Gold Digger. Geschreven en bedacht door Marnie Dickens, die eerder enkele afleveringen van Ripper Street en de thrillerserie Thirteen afleverde.

Hoe het begint
Ga je mee wat drinken?’ vraagt de 36-jarige copywriter Benjamin aan het begin van de serie. ‘Met wie?’ vraagt Julia, een moeder van twee volwassen kinderen en bedrogen door haar echtgenoot mer haar beste vriendin. ‘Met míj natuurlijk,’ antwoordt de geheimzinnige man. Het is het begin van een stormachtige liefdesrelatie tussen de zestigjarige Julia en de 24 jaar jongere Ben.

Impact
De impact van hun relatie is enorm. Niet alleen op de tortelduifjes zelf maar vooral op hun omgeving. Wantrouwen, cynisme en vooroordelen vieren hoogtij. Maar ook de ware liefde. Of…?

Rolverdeling
Naast Julia Ormond (Mad men, The legends of the Fall) en Westworld’s Ben Barnes zijn er rollen weggelegd voor Jemima Rooper (zie foto uit Lost in Austen), Alex Jennings (The Crown), Nikki Amuka Bird (Hard Sun) Julia McKenzie (Miss Marple)en Sebastian Armesto (Poldark)

Gold Digger is dus geen ‘whodunnit‘ maar veel meer een ‘can he be trusted?-drama. Een serie die je gedurende zes afleveringen voortdurend zal laten gissen over Ben’s daadwerkelijke drijfveren. Ik heb tot nog toe enkel wat fragmenten gezien en de trailer en ben nu al razendnieuwsgierig.

Te zien?
Vanaf 12 november elke dinsdag om 22.00 uur op BBC ONE. BBC FIRST op maandag 2 december om 21.00 uur.
Bekijk hieronder de trailer.

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Gold Digger: zij is 60, hij is 36 – vanaf 12 november op BBC ONE".