RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
20/10 2014

Herhaling klassieke Britse miniserie Life and Loves of a She-Devil op BBC FOUR

CopyrightBBC_LifeandLovesofASheDevilVerrassende herhaling vanaf dinsdagavond laat op BBC Four: de digitale zender zendt opnieuw The Life and Loves of a She-devil uit, de vierdelige satirische BBC-dramaserie uit midden jaren tachtig naar het gelijknamige boek van Fay Weldon. (Copyright foto’s : BBC)

Wat is Life and Loves of a She-devil?
Een bizar verhaal over de wraak van een vrouw op haar man en zijn geliefde. Dat is Life and Loves of a She-devil, een vierdelige dramaserie uit 1986 naar de gelijknamige roman van Fay Weldon.

CopyrightBBC_LifeandLovesofASheDevilWaar gaat het over?

Ruth (1 meter 90 lang en onaantrekkelijk) komt erachter dat haar man verliefd is geworden op een andere vrouw. In haar woede ontdekt de wat sloofse huisvrouw dat ze over buitengewone krachten beschikt. Ze besluit wraak te nemen op de nieuwe liefde van haar man, de veel mooiere, slanke schrijfster van flutromannetjes Mary Fisher, woonachtig aan de rand van de zee in een hoge vuurtoren. Ruth is van zins haar een lesje te leren, maar dat gaat bepaald niet zonder gevolgen…

Voor het eerst uitgezonden?

De met vier Bafta’s onderscheiden miniserie werd voor het eerst door de BBC op de buis gebracht in oktober 1986. De VARA zond de reeks bij ons uit in 1988 uit onder de titel Leven en liefdes van een duivelin.

CopyrightBBC_LifeandLovesofASheDevilWie spelen de hoofdrollen?
Dennis Waterman, die je kent van New Tricks, speelt de rol van Ruths echtgenoot Bobbo. Hij speelt hem als een vrij gewone accountant uit een buitenwijk. Patricia Hodge, die bekend is als Miranda’s moeder in de BBC-comedy Miranda, tekent voor de rol van Mary Fisher. Julie T Wallace speelt de rol van Ruth terwijl je verder Bernard Hepton (Secret Army), John Mortimer en Tom Baker (Doctor Who) zult kunnen herkennen.

CopyrightBBC_LifeandLovesofASheDevilThema?
,,Het hoofdthema is de destructiviteit van de romantische liefde,’’ aldus scenarist Ted Whitehead.  ,,En hoe die aanleiding kan zijn tot de meest wraakzuchtige emoties.”

CopyrightBBC_LifeandLovesofASheDevilOpvallend
Niet de acteurs en actrices uit Life and Loves of a She-devil waren overigens destijds de grote blikvangers van de serie. Maar…. de vuurtoren waar Mary Fisher woont, pal aan de rand van een steile klif vlak bij Beachy Head in Sussex.  Met zijn adembenemende ligging werd het gebouw wereldberoemd. De eigenaar destijds werd regelmatig lastig gevallen door onaangekondigde dagjesmensen die wilden weten of Mary Fisher misschien thuis was…

Te zien?
The Life and loves of a she-devil wordt vanaf 21 oktober elke dinsdag om 23.00 uur uitgezonden op BBC FOUR.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Herhaling klassieke Britse miniserie Life and Loves of a She-Devil op BBC FOUR".