RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
8/04 2010

Finale BBC Awards in Amsterdam

Ga er maar aan staan. Dat is wat ik dacht toen ik vorig jaar de finalisten aan het werk zag tijdens de BBC Public Speaking Awards. Zonder vrees een zaal toespreken, vijf minuten lang, voor een strenge jury, in aanwezigheid van de Britse ambassadeur en ook nog eens in een vreemde taal… Je moet het wel durven en kúnnen.

Aanstaande zaterdag 10 april vindt in Amsterdam wederom de nationale finale plaats van de BBC Awards. In de Lutherse Kerk, het auditorium van de Universiteit van Amsterdam. Tien finalisten, allemaal scholieren tussen de 16 en 20 jaar, zullen in aanwezigheid van Paul Arkwright, de Britse ambassadeur in Nederland, met elkaar de strijd aanbinden om de titel ‘Best Public Speaker’. Ook zal weer de beste schrijver worden gekozen uit tien genomineerde essays.

Wat valt er te winnen?
De winnaar en de nummer twee zullen uiteindelijk in Londen deelnemen aan de Public Speaking International Final 2010 van de English-Speaking Union. Die vindt plaats in mei wanneer alle winnaars uit de wereld bij elkaar komen om er een speech te geven rond het thema ‘Speculation on our Future’.
De beste nationale schrijvers krijgen de kans een week lang durende schrijfcursus te volgen in een van de Britse Arvon Foundation centra terwijl de winnende school de Rose Bowl of BBC Challenge Cup ontvangt.

Wie bedacht het eigenlijk?
The Young Writers and Public Speaking Competition werd 22 jaar geleden voor het eerst georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland. Sinds een paar jaar is de BBC er actief bij betrokken.

Heb je een voorbeeld van zo’n winnend essay?

Ja, hoor. En ook nog eentje die mij persoonlijk heel erg aanspreekt. Victor van Werkhooven won vorig jaar de Young Writers Award met zijn essay over de BBC. Bekijk hier de winnende tekst van 2009:

Meer informatie en hoe je je moet aanmelden voor het bijwonen van de grote nationale finale vind je op www.bbcawards.com

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Finale BBC Awards in Amsterdam".