RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/09 2017

Vanmiddag in de herhaling op ONS : De Tovenaar van Saburac, oftewel Catweazle

De Tovenaar van Saburac. Zo heette de Britse dramaserie, uitgezonden in de winter van 1970 door de NOS, éérst. Maar…de oude tovenaar die van de elfde naar de twintigste eeuw springt, had zó’n succes in Nederland dat de naam al gauw een begrip werd en de serie voortaan gewoon ,,Catweazle” zou gaan heten. (Copyright foto: ITV Global)

Na 13 afleveringen uit seizoen 1 kwam er nóg een tweede reeks die in het najaar van 1971 werd uitgezonden. ONS, voorheen Nostalgienet, zendt de legendarische jeugdreeks vanaf vanmiddag weer helemaal uit. Elke zaterdag rond 17.00 uur en op zondagochtend om 09.00 uur. Hoofdrol wordt gespeeld door acteur Geoffey Bayldon, die enkele maanden geleden overleed op 93-jarige leeftijd.

 


Bijzonder: 

Nederland had destijds de wereldpremière van Catweazle. Nog voordat de serie op ITV verscheen kwamen de doldwaze belevenissen van de maffe magicus al bij de NOS op de buis. Op video en dvd was de reeks hier jarenlang een enorme topper. Bij zijn overlijden op 10 mei jongstleden werd er zelfs aandacht besteed aan Catweazle en Bayldon in het achtuurjournaal.

Bekijk hieronder alvast enkele fragmenten.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Vanmiddag in de herhaling op ONS : De Tovenaar van Saburac, oftewel Catweazle".