RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
13/12 2019

Drie bijzondere Britse televisiedrama’s

Drie bijzondere Britse dramaproducties om naar uit te kijken : het aangrijpende The Child in Time (zaterdag, NPO2) met Benedict Cumberbatch, het al net zo heftige Responsible Child (maandag, BBC TWO) en de herhaling van Les Misérables (zondag op BBC FIRST). (Copyright foto’s: BBC Studios, Kudos, NPO)

THE CHILD IN TIME
Eenmalig Brits tv-drama uit 2017 met Benedict Cumberbatch (Sherlock) in de hoofdrol. Naar het gelijknamige boek van Ian McEwan en geregisseerd door Julian Farino.
Een succesvol kinderboekenschrijver krijgt te maken met een regelrechte nachtmerrie. Zijn vierjarig dochtertje Kate verdwijnt tijdens het boodschappen doen plotseling van de radar. Terwijl de jaren verstrijken komt Stephen Lewis steeds meer tot het besef dat hij haar waarschijnlijk nooit meer in zijn armen zal kunnen sluiten.
Te zien: zaterdag 14 december, 22.50 uur NPO2 (eerder te zien geweest op BBC ONE)

LES MISERABLES
Zesdelige BBC-bewerking van Andrew Davies naar Victor Hugo’s beroemde meesterwerk, zich afspelend begin negentiende eeuw in Frankrijk. We maken kennis met Jean Valjean die na twintig jaar dwangarbeid eindelijk in vrijheid wordt gesteld. Dominic West, David Oyelowo en Ellie Bamber spelen de belangrijkste hoofdrollen. ‘The Queen’ Olivia Colman (The Crown)  speelt de rol van Madame Thénardier.
Te zien: vanaf zondag 15 december in dubbele afleveringen, 22.00 uur BBC FIRST (herhaling)

RESPONSIBLE CHILD
Op ware feiten gebaseerd Brits tv-drama uit 2019 van Sean Buckley en regisseur Nick Holt. Billy Barratt, Michelle Fairley, Tom Burke en Shaun Dingwall nemen de belangrijkste rollen voor hun rekening.
De twaalfjarige Raphael, ‘Ray’ voor zijn vrienden, wordt samen met zijn oudere broer Nathan (James Tarpey) gearresteerd voor de moord op zijn moeders gewelddadige partner. Het drama volgt het hele proces tegen de jonge jongen, van de arrestatie tot aan de rechtsgang. Bijzonder want wanneer een kind van tien jaar of ouder in Engeland en Wales een moord pleegt wordt hij/zij op dezelfde wijze vervolgd als een volwassene.
Te zien: maandag 16 december, 22.00 uur BBC TWO

Bekijk hieronder alvast de trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Drie bijzondere Britse televisiedrama’s".