RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
27/03 2016

Grootsopgezette kostuumdramaserie over Queen Victoria – bekijk nu al de trailer

Victoria_CopyrightITVGlobalVolop in productie: Victoria met in de hoofdrol Jenna Coleman. Over het turbulente leven van Queen Victoria. Bekijk nu alvast de trailer. (Copyright foto: ITV Global)

Wat is VICTORIA?
Ambitieus kostuumdrama in acht delen over de jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901). Uit de pen van Daisy Goodwin en met in de hoofdrol Doctor Who’s Jenny Coleman. De betovergrootmoeder van Queen Elizabeth II besteeg al op haar achttiende de troon en gold langetijd als Engelands langstdiende monarch, totdat haar achterkleindochter enkele maanden geleden het record verbrak (toen ze precies 63 jaar op de troon zat).
Het levensverhaal van de jonge Victoria leent zich uitermate goed voor een kostuumdrama. Het zit vol met dramatiek, historie, een allesomvattende liefde en tragiek. Met als dieptepunt het overlijden van haar geliefde echtgenoot Prince Albert op 42-jarige leeftijd. Vanaf die dag ging Victoria enkel nog maar in het zwart gekleed en deed zij er veelal het zwijgen toe. Naast Coleman doen onder anderen Rufus Sewell, Paul Rhys en Peter Firth (Spooks) meee. Uit hetzelfde productiehuis als Poldark en Endeavour. Najaar 2016 op de buis in Engeland (ITV). Kans van slagen als opvolger voor Downton Abbey, gezien de wereldwijde obsessie met het Britse vorstenhuis: zeer, zeer groot.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Grootsopgezette kostuumdramaserie over Queen Victoria – bekijk nu al de trailer".