RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
25/01 2016

Klassieker The Pallisers werkdagelijks op herhaling op BBC TWO

foto(1)Een nog piepjonge Jeremy Irons. En een beeldschone Susan Hampshire die de harten van de kijkers stal als de ondeugende Lady Glencora M’Cluskie. Dat belooft opnieuw The Pallisers. Vanaf maandag 25 januari is de inmiddels veertig jaar oude Britse kostuumdramaserie weer dagelijks te zien op BBC TWO. (Copyright foto: BBC)


Wat is The Pallisers?

The Pallisers hoort samen met onder anderen I, Claudius, The Onedin Line en The Forsyte Saga tot de grootste klassiekers van de jaren zeventig kostuumdrama’s. De 26-delige serie gaat over de levensgeschiedenis van Plantagenet Palliser en Lady Glencora. Affaires en intriges in de allerhoogste politieke kringen dus, in de tijd dat Queen Victoria op de troon zat.

Te zien?
Elke werkmiddag wordt opnieuw een aflevering van het 26-delige kostuumdrama herhaald die midden jaren zeventig miljoenen kijkers wereldwijd wist te bekoren. Bij ons werden The Pallisers destijds met veel succes door de VARA op het scherm gebracht, in de periode 6 november 1975 tot en met 6 april 1976. De BRT zond de reeks al wat eerder uit, namelijk vanaf 18 april 1975.


Vier jaar werk
The Pallisers is een televisiebewerking van Simon Raven naar de oorspronkelijke roman van Anthony Trollope. (1815-1882)
Maar liefst vier jaar werd er aan gewerkt en de kosten rezen de pan uit. De opnamen, die deels tijdelijk werden stopgezet door een grote BBC-staking, vonden onder anderen plaats in Sudeley Castle in het graafschap Gloucestershire.

Diepere bedoeling
,,Toen we besloten om The Pallisers te verfilmen, hadden we daarmee een diepere bedoeling dan het brengen van de levensgeschiedenis van twee mensen,’’ vertelde Simon Raven destijds in het Jaarboek van het Internationale Showgebeuren Allemaal Show. ,,We wilden de serie zó maken dat het een waarheidsgetrouwe afspiegeling werd van het Engeland uit die dagen. Een Engeland waar politiek en vrouwen voorname rollen spelen.”

Wie doen er in mee?
Hoofdrollen worden onder anderen gespeeld door Susan Hamsphire als Lady Glencora, Philip Latham (als Plantaganet Palliser MP),  Jeremy Irons (Frank Tregear), Anthony Andrews en Derek Jacobi.

Bekijk hieronder alvast enkele fragmenten ( NO copyright infringement intended) en lees hier veel meer over de oorspronkelijke serie.

Te zien?
Elke werkmiddag op BBC TWO. Begintijden wisselen. De eerste aflevering wordt op maandag 25 januari uitgezonden om 14.05 uur op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Klassieker The Pallisers werkdagelijks op herhaling op BBC TWO".