RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
12/05 2013

Maak kennis met Frankie, verpleegkundige in Bristol

Frankie_CopyrightBBC2It is a funny sort of job,’’ zegt een van Frankie’s patiënten. ‘’Well, I am a funny sort of woman,’’ luidt haar gevatte antwoord. (Copyright foto’s: BBC)

Frankie_CopyrightBBC1‘Hartverwarmend’ en ‘grappig’. Zó wordt de nieuwe zesdelige Britse dramaserie Frankie omschreven, vanaf 14 mei elke dinsdag om 22.00 uur op BBC One. Torchwood’s Eve Myles speelt de titelrol in deze dramaserie over een verpleegster-aan-huis ergens in Midden-Engeland. Ze lijkt meer begaan met de mensen voor wie ze moet zorgen, dan de mensen om haar heen. Zo besluit ze ‘heel gewoon’ bij een zwangere vrouw te blijven op haar eigen verjaardag. …Jammer dan van het verjaardagscadeau dat haar partner Ian heeft geregeld.

Frankie is bedacht en geschreven door Lucy Gannon, die eerder haar sporen verdiende met The Children en huisartsendrama Peak Practice.

Het persbericht van de BBC beschrijft Frankie als een aanstekelijk karakter: ‘electric and quirky’ wordt ze genoemd en uitstekend in haar werk.

Frankie_CopyrightBBC3De eerste aflevering gaar vooral over een man die dementie heeft en diens mantelzorger die vreest dat haar vader naar een verpleeghuis zal moeten.

Naast Eve Myles herken je in de belangrijkste hoofdrollen onder anderen Dean Lennox Kelly (zie foto hierboven en bekend van Married, single other en Shameless), Jemma Redgrave (Judge John Deed), Julia Ford (New Tricks) en Derek Riddell (Five Days).

Frankie_CopyrightBBC4Helaas gebeurt er in de eerste aflevering niet zo verschrikkelijk veel om direct je aandacht vast te houden. Bovendien ligt voor de hand welke kant het verhaal zal opgaan…

Te zien?
Elke dinsdag om 22.00 uur BBC ONE vanaf 14 mei.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Maak kennis met Frankie, verpleegkundige in Bristol".