RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
16/02 2010

‘Doctor Who’ wordt vader!

Doctor WhoVolgens onbevestigde bronnen gaat ex-Doctor Who acteur David Tennant de hoofdrol spelen in de nieuwe BBC-dramaserie Single Father. Tennant (38) zou gestrikt zijn voor de rol van een alleenstaande daddy met vier opgroeiende kinderen. De opnamen van de eigentijdse dramaserie gaan volgende maand al van start. Ze vinden plaats in Glasgow, waar Tennant zestien jaar geleden ook al de dramaserie Takin’ over the Asylum opnam, een van zijn allereerste tv-series. (Foto copyright BBC)

Single Father is geschreven door Mick Ford, die eerder o.a. tekende voor de dramaserie William & Mary. Ook is hij een van de drijvende krachten achter de succesvolle KRO detective George Gently.

Waar of niet waar?
Op de BBC perssite wordt (nog) niets over de serie gemeld. Een woordvoerder van Red Productions, het productiebedrijf dat Single Father produceert voor de BBC, wil Tennants deelname noch bevestigen noch ontkennen. Red en Tennant werkten overigens al eerder samen aan de BBC-kostuumdramaserie Casanova.

Wat gaat hij doen?
De verwachtingen omtrent Tennants toekomst zijn hooggespannen. De – volgens velen – meest succesvolle Doctor Who-acteur ‘ever’, heeft in ieder geval al een pilot opgenomen van de Amerikaanse sitcom Rex is not your Lawyer.

En die andere Doctor dan?
Het ligt in de lijn van verwachting dat Tennants opvolger als Doctor Who, de 27-jarige acteur Matt Smith, rondom Pasen voor het eerst zal te zien zijn als de elfde incarnatie van de Tijdheer. Sinds 2005 worden de nieuwe Doctor Who-series meestal eind maart/begin april gelanceerd. Voor de laatste stand van zaken raad ik je aan de BBC website te raadplegen.

David Tennant is overigens nog steeds als Doctor Who aan het werk te zien op het digitale kanaal BBC Entertainment en BBC THREE.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "‘Doctor Who’ wordt vader!".