RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
1/11 2019

Britse thrillerserie Fearless vanaf zaterdag op NPO2

Geachte Miss Banville. Mijn zoon Jason is vandaag veertien jaar geworden. Zijn vader is Kevin Russell, van wie u vast hebt gehoord. Kevin zit al veertien jaar gevangen. Jasons hele leven. Ik wil u vragen of u naar Kevins zaak wilt kijken. Ik weet namelijk zeker dat hij dat veertienjarige meisje niet heeft vermoord. Help ons alstublieft de waarheid vinden.’ (Copyright foto’s: ITV Studios, Mammoth Screen)

Zo luidt de wanhopige brief die Jasons moeder Annie Peterson (Rebecca Callard) naar mensenrechtenadvocate Emma Banville (Helen McCrory) schrijft aan het begin van de nieuwe zesdelige thrillerserie Fearless, vanaf 2 november elke zaterdag op NPO2.

De brief vormt het begin van een aantal dramatische gebeurtenissen in het leven van de gevierde advocate, die bekend staat vanwege haar doortastende optreden en bijna roekeloze durf.

Emma gaat op onderzoek uit en komt er al vrij snel achter dat de bekentenis van Kevin (Mum‘s Sam Swainsbury) destijds behoorlijk dubieus is. Zo is het verhoor niet geheel volgens de regels gegaan. Plus het forensisch onderzoek is gedaan door een lab waarvan inmiddels al vier vonnissen zijn vernietigd.

waarheid?
Inspecteur Olivia Greenwood, de politievrouw die destijds het onderzoek leidde, zit tegenwoordig bij terreurbestrijding. Ze blijkt Emma al langer in de smiezen te houden vanwege haar logee Miriam. Emma maakt snel vorderingen maar dat wordt niet door iederéén op prijs gesteld. Kevin wordt afgetuigd in de gevangenis en hij dreigt Emma te ontslaan. Zal het de mensenrechtenadvocate lukken ondanks alle tegenwerking de waarheid boven tafel te laten komen?


‘Britse antwoord op Homeland‘?

Fearless werd in Groot-Brittannië uitgezonden in de zomer van 2017 en kreeg vantevoren het predikaat ‘Het Britse antwoord op Homeland’ opgeplakt. Begrijpelijk want de serie is geschreven door Patrick Harbinson, een van de vaste ‘Homeland’ en ’24‘-scenaristen. De reeks speelt zich ook gedeeltelijk af rondom inlichtingendiensten. Maar Fearless is toch echt wel heel andere koek, een thriller van formaat waarbij toch vooral de vraag centraal staat: wat doet zo’n controversiële zaak met de mensenrechtenadvocaat zélf?

Fearless is weliswaar ooit opgezet als een terugkerende rol voor hoofdrolspeelster Helen McCrory maar werd tot nog toe niet vervolgd. Onbevestigde bronnen melden dat de serie in maart 2018 werd gecancelled.

Naast hoofdrolspeelster Helen McCrory doen onder anderen Sir Michael Gambon, Jonathan Forbes, Robin Weigert en Jamie Bamber. Stand-up comedian John Bishop maakt een eenmalig uitstapje naar televisiedrama in zijn rol als Emma’s vriend Steve.

Mis ook niet…
Helen McCrory is vanaf 1 november ook op BBC FIRST te zien in de dramaserie MotherFatherSon (zie foto, copyright BBC Studios). Elke vrijdag om 22.00 uur.

Meer lezen?
Lees deze week in Totaal TV, De Telegraaf én de gidsen van Bindinc veel méér over Fearless.

Te zien?
Fearless wordt vanaf 2 november elke zaterdag rond 22.40 uur uitgezonden op NPO2.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Britse thrillerserie Fearless vanaf zaterdag op NPO2".