RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
30/07 2010

Verdiende loon voor Mistresses?

MISTRESSEScast2Katie, Trudi, Jessica en Siobhan. Oftewel Mistresses. Eindelijk… ze zíjn er weer. Aanstaande donderdag gaat de derde serie van start op BBC ONE. Mistresses vertelt het verhaal van vier hartsvriendinnen die zich schaamteloos onderdompelen in de wereld van affaires, getrouwde mannen en overspel. ‘Sex and the city’ dus, maar dan op zijn Brits en een echt televisiedrama. (Copyright foto’s: BBC)
Deze vier nieuwe afleveringen zijn meteen ook de allerlaatste, belooft de BBC. En dat is misschien maar goed ook. De eerste reeks overtreffen, waarin Katie een relatie begint met de zoon van haar overleden lover, was al bijna onmogelijk. In de tweede serie werden de personages steeds geraffineerder en namen ze soms totaal ongeloofwaardige en onhandige beslissingen. Het viel me steeds zwaarder sympathie voor de ladies op te brengen. ‘Dat hebben méér mensen gezegd’ zei executive producer Douglas Rae, toen ik ‘m in februari trof tijdens BBC Showcase in Brighton. ‘Enkele dames krijgen in de slotreeks enigszins hun ‘comeuppence‘ (hun verdiende loon)’, lachte Rae geheimzinnig, waarmee hij me voldoende nieuwsgierig heeft gemaakt om toch maar weer op het vervolg af te stemmen.
Extra trekpleister is Joanna Lumley, die haar intrede doet als Katie’s dominante moeder Vivienne. Ze staat ineens bij Katie in de deuropening en heeft shockerend nieuws.
Uit de eerste berichten in de Britse media maak ik op dat de vier vriendinnen recht tegen over elkaar komen te staan. Dat belooft nog wat. Dynasty-achtige vechtpartijen zoals Krystle en Alexis? We zullen het zien, de komende vier donderdagavonden telkens om 22.00 uur op BBC ONE.

Heb je Mistresses nog nooit eerder gezien, stem dan misschien eerst af op de Vlaamse zender Een. Daar gaat op vrijdag 13 augustus de allereerste serie in de herhaling. Het zou me niets verbazen als serie twee en drie er meteen achteraan komen.

Wie is wie?

MISTRESSEScast1Huisarts KATIE, gespeeld door Sarah Parish. In de eerste serie begon ze, verscheurd door verdriet, een relatie met de zoon van een overleden patient, waarmee ze twee jaar lang een buitenechtelijke verhouding had gehad. In serie twee hield ze zich op met de echtgenoot van haar vriendin Megan, die ook nog eens haar chef was. De aantrekkelijke chirurg Dan stond er bij en keek ernaar…
Succesvol advocate SIOBHAN (Orla Brady) probeerde in het eerste seizoen wanhopig een kind te krijgen met echtgenoot Hari (Raza Jaffrey) maar werd toen zwanger van haar knappe en doortastende collega Dominic. In het tweede seizoen was de relatie met Hari behoorlijk bekoeld en liet ze zich uit eenzaamheid en verdriet in met de griezelige Tom. Met alle gevolgen van dien.
Weduwe TRUDI, een rol van Inspector Lynley‘s Sharon Small, ontdekte in het eerste seizoen dat haar overleden echtgenoot er een dubbelleven op na had gehouden. Ineens stond de geheime maîtresse van Paul bij haar op de stoep, die beweerde dat Trudi’s echtgenoot een kind bij haar had verwekt. Ze eiste een deel van de levensverzekering. Trudi begaf zich in beide seizoenen na langetijd ook weer op het liefdespad, toen ze respectievelijk Richard aan de haak sloeg (die nog steeds getrouwd bleek te zijn en zijn vrouw in een verzorgingshuis had weggestopt) en vervolgens de baas van de cake-shop, Lucas.
Benjamin JESSICA (Shelley Conn) tenslotte, experimenteerde met haar seksualiteit in seizoen één terwijl ze in het vervolgseizoen op het punt stond te trouwen met de flitsende entrepreneur Mark.

Fantastically preposterous,’ schrijft Alison Graham in de Radio Times die de eerste aflevering van het slotseizoen al gezien heeft… Hóe absurd, dat moet je zelf maar gaan kijken.

Mistresses serie III 22.00 uur BBC ONE, vanaf donderdag 5 augustus

Mistresses serie I 23.00 uur Een, vanaf vrijdag 13 augustus

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Verdiende loon voor Mistresses?".