RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/12 2013

Mooi Brits tv-jaar

MA_DR_WHO_WLD_RECORD_04En zo naderen we met rasse schreden het nieuwe jaar! 2013 zit er bijna op. En wát een mooi Brits televisie-jaar was het! (Copyright foto’s: BBC, ITV Global)

We vierden de vijftigste verjaardag van Doctor Who (zie foto hierboven). De verjaardagsaflevering kreeg zelfs een plaatsje in Guinness Book of Records als de tv-serie die in de meeste landen gelijktijdig werd uitgezonden. Namelijk 94 landen en 6 contintenten. Carry on Doc!

Broadchurch_S1_Ep03_014De aangrijpende whodunnit Broadchurch (vanaf 3 januari op RTL4) zorgde voor Twitter-records toen zowat heel Groot-Brittannië ging tweeten over de ontknoping. Benieuwd hoe de reeks het hier straks zal gaan doen bij de commerciële televisie.

Endeavour_01Shaun Evans bewees dat hij een ware opvolger is voor John Thaw als Endeavour Morse. Het eerste seizoen ging in première, een tweede staat aangekondigd voor 2014.

DowntonAbbeyS04 En Downton Abbey blijkt in het vierde seizoen nog niéts van haar glans te zijn verloren. Seizoen 5 gaat in februari in productie.

MR_SELFRIDGE_GENERICS_09Kennismaking
We maakten kennis met Mr Selfridge, Call the Midwife en Land Girls. Dokter Deen, de Nederlandse remake van de Britse Doc Martin, scoort op SBS6 buitengewoon behoorlijk. Op de BBC maakte Last tango in Halifax opnieuw indruk terwijl Ripper Street en Case Histories wegens tegenvallende kijkcijfers van de BBC-buis werden gehaald.

petergilmoreontvallen
Helaas zijn ook enkele geweldige acteurs ons in 2013 ook weer ontvallen. We moesten afscheid nemen van Richard Briers, Frank Thornton, Peter O’Toole, Bill Pertwee, Peter Gilmore (foto) en komiek Mel Smith. En ook Barry Jackson is heengegaan, jarenlang als patholoog Dr Bullard te zien geweest in de nog altijd zeer goed scorende plattelandsdetective Midsomer Murders.

Gastoptreden
Erg leuk was het gastoptreden van (A Touch of) ‘Frosties’ Bruce Alexander en John Lyons tijdens het KRO Detectivepremiereweekend eind mei. De acteurs die Superintendent Norman Mullett en D.S. George Toolan speelden waren speciaal naar Nederland gekomen om de Detectivemaand in te luiden en het eerste nummer van het glossy Detectives Collectors Item KRO Detectives in ontvangst te nemen. Een feest voor de fans.

4582699-low_res-doctor-whoEn dan was er die verrassende casting van Peter Capaldi als de nieuwe Doctor Who. Bekijk hieronder opnieuw hoe het nieuws bekend werd gemaakt. Plus nog twee andere persoonlijke favoriete fragmenten uit 2013.

Rest me u allen nog een heel goed uiteinde te wensen en veel liefde, geluk, gezondheid en  HEEL VEEL BRITS KIJKPLEZIER IN 2014!

Mooiste TV-moment van het jaar: Tom Bakers onverwachte gastoptreden in The Day of The Doctor, de Doctor Who-special ter gelegenheid van de 50e verjaardag.

De KRO detectiveweekend première in Amsterdam met de onvolprezen John Lyons en Bruce Alexander uit A Touch of Frost.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Mooi Brits tv-jaar".