RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
21/12 2019

Best of Britain this Christmas and New Year… 10 om te zien COMEDY

Mrs Brown, Miranda Hart, The Goes Wrong Show en The Vicar of Dibley. De feestdagen zijn niet compleet zonder een aantal onvervalste Britse comedy’s. Met als hoogtepunt de eenmalige terugkeer van Gavin & Stacey. Merry X Mas! (Copyright foto’s: Avalon, Studio 13 Entertainment Ltd/Blake Ezra Cole, BBC Studios, Monkey Kingdom, Mischief Screen Limited 2019, BBC/GS TV Productions Ltd/Tom Jackson, VRT etc.)

 

 

THE GOES WRONG SHOW: THE SPIRIT OF CHRISTMAS
In een notendop: Exploderende kerstcrackers, een gevangen elf en de kerstman die levend opgegeten dreigt te worden door een speelgoedmachine… Welkom in de wereld van de Cornley Polytechnic Drama Society, een toneelgezelschap dat garant staan voor de nieuwe slapstickcomedyserie The Goes Wrong Show.
Kijken want: Van de makers van de West End-theaterhit The Play That Goes Wrong.
Word of warning: Werkelijk alles wat kán misgaan, gáát ook mis!
Opvallend: Na Peter Pan Goes Wrong in 2016 en A Christmas Carol Goes Wrong in 2017 heeft het groepje zogenaamde ‘amateurtoneelspelers’ hun eigen serie gekregen.
Te zien: Maandag 23 december 2019, 20.30 uur BBC ONE
Nota bene: De serie keert wekelijks terug vanaf vrijdag 3 januari.

STILL OPEN ALL HOURS – CHRISTMAS SPECIAL
In een notendop: Kerstspecial van de wat kneuterige Britse comedyserie met Sir David Jason als winkelier Granville.
Kijken want: Engelands favoriete groentenboer is er alles aan gelegen dat kerstmis weer een echt ‘magisch’ feest wordt. Alleen… er gaat heel wat mis bij de uitvoering van zijn goocheltrucs. De ene na de andere klant verdwijnt. Maar Granville zou geen Granville heten als hij er niet wat op zou verzinnen. Het enige wat hij moet doen is een assistent vinden…
Van geen ophouden: Hoofdrolspeler David Jason, bekend ook van de misdaadserie A Touch of Frost, weet gelukkig nog van geen ophouden. Op 2 februari aanstaande hoopt hij tachtig kaarsjes uit te blazen.
Te zien: Maandag 23 december 2019, 21.30 uur BBC ONE

THE VICAR OF DIBLEY: WINTER
In een notendop: Kerstspecial uit 1999 van Richard ‘BlackAdder’ Curtis en Paul Mayhew-Archer rondom de sympathieke dorpsdominee Geraldine Granger. Met Dawn French op het kansel.
Kijken want: Twintig jaar oud of niet, The Vicar blijft geestig. In deze special wil Reverend Geraldine het jaarlijkse kerstspel heel anders aanpakken. Ze weet haar parochianen zover te krijgen een podium te bouwen vlak voor de kerk. David zal Herodus spelen, Owen neemt de rol van The King voor zijn rekening en Alice en Hugo zullen opdraven als Jozef en Maria. Als dat maar goed gaat…
Te zien: Kerstavond dinsdag 24 december 2019, 23.40 uur BBC ONE (herhaling)

NOT GOING OUT CHRISTMAS SPECIAL: DRIVING HOME FOR CHRISTMAS
In een notendop: Komen Lee en Lucy nog op tijd thuis voor kerstmis? Da’s de grote vraag in de kerstspecial van Not Going Out, de semi-autobiografische comedyreeks van Lee Mack waarin hij een vrij wanhopige versie van zichzelf neerzet. De kinderen logeren bij Geoffrey en Wendy terwijl Lee en Lucy stad en land afreizen op zoek naar cadeautjes.
Kijken want: Deze 40 minuten durende kerstspecial sluit het inmiddels tiende seizoen af.
Leermoment: Nooit op het laatste nippertje cadeautjes gaan kopen!
Te zien: Kerstavond dinsdag 24 december 2019, 23.00 uur BBC ONE

GAVIN & STACEY
Crackin’ news! : Gavin & Stacey zijn terug.
In een notendop: Eenmalige terugkeer van de in Groot-Brittannië razendpopulaire comedyserie rondom de Welshe familie West en het gezin Shipman uit Essex.
Hoe het ook alweer zat: De Wests en de Shipmans leerden elkaar kennen door de bloeiende romance tussen zoon Gavin en dochter Stacey, nu 12,5 jaar geleden. De tortelduifjes stapten na de nodige dramatische verwikkelingen uiteindelijk in het huwelijk. Aan het eind van de laatste serie, precies tien jaar geleden, kregen ze een zoontje.
Kijken want: Zowat heel Groot-Brittannië kijkt uit naar de hereniging met al die hilarische personages van weleer: Uncle Bryn, moeders Gwen en Pamela, haar echtgenoot Mick, huisvriend Smithy en het echtpaar Dawn en Pete. Iedereen vraagt zich af, om Stacey’s beste vriendin Nessa te citeren, ‘What’s Occurin?’ We gaan het allemaal zien aan de vooravond van kerst 2019 wanneer een gespannen Uncle Bryn de laatste voorbereidingen treft voor het kerstdiner.
Opvallend: Het mag een wonder heten dat deze special er ooit is gekomen. James Corden, die de serie samen schrijft met Ruth Jones, woont en werkt tegenwoordig in Los Angeles waar hij druk is met The Late Late Show en Carpool Karaoke. Jones woont in Wales waar ze onder anderen vijf seizoenen van de dramaserie Stella schreef en een succesvolle bestseller, Never Green. Haar volgende boek rolt in het voorjaar van de persen.
Te zien: Eerste Kerstdag woensdag 25 december 2019, 21.30 uur BBC ONE
Herkansing: Maandag 30 december 2019, 23.30 uur BBC ONE

MRS BROWN’S BOYS: A WONDERFUL MAMMY/ORANGE IS THE NEW MAMMY
In een notendop: Kerst- en nieuwjaarsspecials van de Brits/Ierse sitcom Mrs Brown’s Boys rondom de grofgebekte en altijd verschrikkelijk nieuwsgierige Agnes Brown, de bejaarde moeder van een groot typisch Iers gezin.
Wat te verwachten: In ‘A Wonderful Mammy’ loopt alles als gebruikelijk in het honderd en iedereen geeft Agnes de schuld. Een onverwachte ontmoeting met een engel stelt Agnes in staat te kijken wat er was gebeurd als ze nooit was geboren.
En ook: Slecht nieuws voor buurvrouw Winnie in Orange Is The New Mammy , op Nieuwjaarsdag, wanneer Agnes ontdekt dat gifmenger Peggy Piper voorlopig uit de gevangenis is ontslagen. Peggy is in hoger beroep gegaan en in afwachting van de nieuwe rechtszaak zal Winnie opnieuw moeten getuigen. Maar heeft Winnie eigenlijk wel goed gezien dat Peggy haar echtgenoot heeft vergiftigd?
Kijken want: De capriolen van Brendan O’Carroll weten altijd wel weer de lachers op de hand te krijgen.
De kerstspecial is te zien: Tweede Kerstdag donderdag 26 december 2019, 22.30 uur BBC ONE
Herkansing kerstspecial: Vrijdag 27 december 2019, 23.00 uur BBC ONE
De nieuwjaarsspecial is te zien: Nieuwsjaarsdag woensdag 1 januari 2020, 22.30 uur BBC ONE

JOANNA & JENNIFER: ABSOLUTELY CHAMPERS
In een notendop: Britse reisdocumentaire uit 2017 met Jennifer Saunders en Joanna Lumley, de sterren van Absolutely Fabulous.
Kijken want: The first ladies of Fizz’ reizen naar de Franse Champagnestreek om uit te zoeken hoe hun geliefde bubbels worden gemaakt. Behalve dat we zien hoe een fles champagne tot stand komt wordt er uitgebreid getoast op hun 25-jarige vriendschap.
Te zien: Dinsdag 31 december 2019, 21.00 uur Canvas (herhaling)

DAME EDNA RULES THE WAVES
In een notendop: Schip Ahoy Possums! De inmiddels 85-jarige Australische acteur en komiek Barry Humphries zet nog één keer zijn paarse pruik op voor een met beroemheden overladen talkshow, zich afspelend op Dame Edna’s eigen luxueus ingerichte schip de Ocean Widow.
Kijken want: Sharon Osbourne, Rob Rinder, Joe Sugg, Rick Stein en Emily Atack hangen in de reddingsvesten. Plus er is muziek van Nile Rodgers en Chic.
Kleine sneer: Tegen de Radio Times zei La Edna deze week dat Graham Norton veel van haar heeft geleerd (lees: afgekeken). “Die stoel die achterover flipt? Dat heb ík bedacht!”
Te zien: Dinsdag 31 december 2019, 22.05 uur BBC ONE

MIRANDA: MY SUCH FUN CELEBRATION
In een notendop: ‘Well hello to you…’ Tien jaar nadat de BBC voor het eerst haar sitcom Miranda uitzond komen comedienne Miranda Hart en haar medespelers opnieuw bij elkaar voor een feestelijke special in het legendarische London Palladium Theater.
Kijken want: De eenmalige ‘feel-good show’ belooft een hilarisch uur boordevol grappige fragmenten, onverwachte ontmoetingen en veel dans en ‘silliness’. Stevie (Sarah Hadland) is weer van de partij, evenals Miranda’s moeder Penny (Patricia Hodge). Heather Small zingt ‘What have you done today to make you feel proud’ en ook de vroegere boyband McFly is present.
Grote vraag: Zal ook Miranda’ echtgenoot Gary aanwezig zijn nu acteur Tom Ellis een grote Hollywood-ster is?
Te zien: Nieuwjaarsdag woensdag 1 januari 2020, 18.45 uur BBC ONE
Herkansing: Vrijdag 3 januari 2020, 01.20 uur BBC ONE

KEEPING UP APPEARANCES KERSTSPECIAL
In een notendop: Kerst of geen kerst: Mrs Hyacinth Bucket (uit te spreken als Bouquét) blijft met haar overdreven etiquette een ware terreur uitoefenen op haar omgeving.
Kijken want: Hyacinth heeft manlief Richard in een kerstmanpak gehesen zodat hij cadeautjes uit kan gaan delen in de kerk. Maar als hij iets te diep in het glaasje kijkt zit er er niet anders op dat buurvrouw Elizabeth de rol van kerstman overneemt.
Treurig: Eerder dit jaar overleed de acteur die Richard gestalte gaf, Clive Swift.
Te zien: Eerste Kerstdag, woensdag 25 december, om 20:00 uur
Herkansing: Tweede Kerstdag, donderdag 26 december, om 18:00 en 23:00 uur

 

Wijzigingen voorbehouden

 

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Best of Britain this Christmas and New Year… 10 om te zien COMEDY".