RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
21/12 2018

Best of Britain this Christmas and New Year….10 om te zien COMEDY

De leukste, grappigste en gekste Britse comedy’s van de komende drie weken op een rijtje. TIEN om te zien… comedy. (Copyright foto’s: BBC Studios, ITV Global, ONS, NPO, VRT, All3Media etc)

THE VICAR OF DIBLEY: THE CHRISTMAS LUNCH INCIDENT
In een notendop: Hilarische kerstspecial uit 1996 van Richard Curtis en Paul Mayhew-Archer rondom de sympathieke dorpsdominee Geraldine Granger. Met in de hoofdrol Dawn French.
Kijken want: Geraldine wil deze kerst niemand van haar parochianen teleurstellen. Vandaar dat ze zich heeft laten overhalen overal wel even langs te gaan. Maar… na vier gangen kerstdiner bij de één en vijf gangen kalkoen bij de ander, valt het niet mee om ook het vólgende bordje te verorberen.
Verdrietig: Begin dit jaar overleed actrice Emma Chambers die de rol van de hilarische Alice Tinker speelt.
Te zien: Zaterdag 22 december 2018, 22.30 uur BBC ONE

STILL OPEN ALL HOURS X MAS SPECIAL 2018
In een notendop: Kerstspecial van de Britse comedyserie met Sir David Jason als winkelier Granville. Het valt Granville niet mee om tijdens de kerstdagen zijn ‘mistletoe mince pies’ aan de man te brengen, terwijl hij toch echt bij hoog en laag blijft volhouden dat zij de romantiek zullen doen opvlammen.
Weetjes: Uit de pen van de inmiddels 88-jarige Roy Clarke, schrijver van o.a. Keeping Up Appearances en Last of the summer wine. Hoofdrolspeler David Jason, bekend ook van A Touch of Frost, is inmiddels ook niet meer de jongste. ‘Granville’ mag over twee maanden 79 kaarsjes uitblazen.
Trouwens: Deze speciale kerstaflevering sluit het vijfde seizoen af.
Te zien: Zondag 23 december 2018, 19.50 uur BBC ONE

MRS BROWN’S BOYS
In een notendop: Natuurlijk is ‘Mammy’ weer van de partij. Twee specials staan op het programma, één voor de kerst en de ander voor Nieuwjaar. In de kerstspecial (‘Exotic Mammy’) dingt Mammy mee naar de hoofdprijs in een wedstrijd die Father Damien heeft georganiseerd: wie heeft thuis de beste kerstversiering?
Kijken want: Mammy heeft dit jaar traditiegetrouw vast weer een gewéldige kerstboom staan.
De kerstspecial is te zien: Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december 2018, 23.15 uur BBC ONE (herhaling: zaterdag 29 december 2018, 22.35 uur BBC ONE)
De nieuwsjaarsspecial (Mammy’s Motel) is te zien: Nieuwsjaarsdag, dinsdag 1 januari 2019, 23,00 uur BBC ONE (herhaling: donderdag 3 januari 2019 23.50 uur BBC ONE)

HOLD THE SUNSET X MAS SPECIAL 2018
In een notendop: Kerstspecial van de BBC- familiecomedy met John Cleese, Alison Steadman en Jason Watkins in de belangrijkste hoofdrollen.
Kijken want: Sue Johnston, bekend van The Royle Family en Waking the Dead, speelt Ediths zus Joan die voor de nodige problemen komt zorgen.
Trouwens: Roger is nog altijd van de partij en Bob ‘de inbreker’ raakt ook betrokken bij de gebeurtenissen.
Te zien: Zondag 23 december 2018, 19.20 uur BBC ONE. Er is overigens een tweede seizoen besteld van Hold the Sunset dat begin volgend jaar te zien zal zijn.

CLICK AND COLLECT
In een notendop: Twee buren, totáál verschillend van elkaar, gaan op pad om voor een bijzonder meisje een wel héél bijzonder kerstcadeau te kopen. Een 400 kilometer durende autorit wacht het tweetal, oftewel bijna 5 uur rijden. Maar ja, je wilt je dochtertje verrassen of niet…
Kijken want: Stephen Merchant uit The Office en Asim Chaudhry spelen de hoofdrollen. Verder zie je Sophia Di Martino, Sophie Willan en Tala Gouvela.
Trouwens: De Radio Times omschrijft Click and Collect als ‘a Christmas comedy chestnut roasted beautifully by Stephen Merchant.’
Te zien: Maandag 24 december 2018, 22.00 uur BBC ONE

THE ROYLE FAMILY: THE NEW SOFA
In een notendop: Santa my ****. Laat je neerploffen in de sofa van de ruwe Royles en lach (opnieuw, want een herhaling) mee met Jim en Barbara Royle, dochter Denise en man Dave, zoon Anthony en grootmoeder Nana.
Kijken want: In deze aflevering gaan Jim en Barbara eten bij hun dochter Denise en haar man Dave. Ook Dave’s ouders zijn van de partij.
Traditiegetrouw krijgen we antwoord op de vraag ‘What did you have for your tea, Denise?
Te zien: Maandag 24 december 2018, 23.30 uur BBC ONE

GOODNESS GRACIOUS ME – 20 YEARS INNIT!
In een notendop: De tien beste sketches uit 20 jaar Goodness Gracious Me, gevolgd door de kerstspecial uit 1998.
Kijken want: Eerbetoon aan de vernieuwende Britse comedyreeks van Meera Syal, Sanjeev Bhaskar en Anil Gupta waarin Brits-Indiërs de spot drijven met zowel hindoes als moslims.
Trouwens: Goodness Gracious Me was oorspronkelijk een radioprogramma en werd in 1998 overgeheveld naar de televisie. In totaal zouden er uiteindelijk drie seizoenen volgen.
Ook aardig om te weten: Sanjeev Bhaskar speelt tegenwoordig de rol van DI Sunil “Sunny” Khan in de Britse misdaadserie Unforgotten.
Te zien: Zaterdag 22 december 2018. De compilatie begint om 23.15 uur, de kerstspecial gaat om 23.55 uur van start, beiden op BBC TWO.

KING GARY
In een notendop: Splinternieuwe comedy van de makers van Murder in Successville over een Noord-Londense bouwvakker die zijn nieuwe buurman de oorlog verklaart wanneer die tijdens de jaarlijkse zomerbarbecue met een veel grotere barbecue dan de zijne komt aanzetten.
Kijken want: De Radio Times omschrijft ‘King Gary’ als een luidruchtige en meer fysieke versie van Gavin & Stacey. De TV Times vindt ‘King Gary close to the bone, but very funny’.
Trouwens: Tom Davis speelt de rol van Gary. Romesh Ranganathan is de nieuwe buurman, Stuart Williams.
Te zien: Zondag 23 december 2018, 22.30 uur BBC ONE

ARE YOU BEING SERVED? KERSTSPECIALS
In een notendop: Klassieke kerstspecials van de klassieke Britse comedyserie Wordt U Al Geholpen? Het personeel van Grace Brothers verheugt zich op het jaarlijkse kerstdiner en Mr .Grainger gaat optreden in het plaatselijke verzorgingshuis.
Kijken want: ONS zendt alle Are You Being Served-kerstspecials achter elkaar uit.
Trouwens: ONS programmeert tijdens de kerstdagen nog veel méér klassieke Britse comedy’s met een feestelijk tintje, zoals Absolutely Fabulous Cold Turkey (de kerstspecial uit 2003), Yes Minister – ‘Party Games’ en George & Mildred – ‘On The Second Day of Christmas’.
Are You Being Served? – ‘The Father Christmas Affair’ is te zien: Maandag 24 december 2018 18.30 en 23.30 uur. Plus Tweede Kerstdag, woensdag 26 december 2018 om 17.30 uur.
Are You Being Served? – ‘Christmas Crackers’ is te zien: Eerste Kerstdag dinsdag 25 december 2018 om 18.30 uur en 23.30 uur

TWO DOORS DOWN IV
In een notendop: Feestelijke opening van het vierde seizoen van deze hilarische Schotse comedy over Beth and Eric Baird, hun zoon Ian, zijn vriend Gordon en hun buren Christine, Cathy en Colin.
Kijken want: Beth en Eric verkeren in de veronderstelling dat hun zoon Ian hen mee uit eten zal nemen vanwege hun 30e huwelijksdag. Groot is de verrassing en vooral ontsteltenis wanneer blijkt dat Ian en zijn vriend een surprise party hebben georganiseerd. Zowat de hele buurt is uitgelopen. Zal Beth wel genoeg eten in huis hebben?
Trouwens: Graeme Stevely en Jo McAvoy spelen de nieuwe buren Alan and Michelle.
Te zien: Vanaf 7 januari elke maandag om 23.00 uur op BBC TWO.

Wijzigingen voorbehouden

Bekijk hieronder alvast enkele trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Best of Britain this Christmas and New Year….10 om te zien COMEDY".