RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
11/05 2016

Mum, nieuwe Britse comedy van de schrijver van Him & Her

MUM2-Big Talk Productions copyrightEen vrouw van middelbare leeftijd wordt gedwongen haar leven over een totaal andere boeg te gooien in de nieuwe BBC-comedy Mum, elke vrijdag om 23.00 uur op BBC TWO. De hoofdrol wordt gespeeld door Lesley Manville, bekend van dramaserie als Real Women, River en Mayday. Het script is van Stefan Golazewski, die ook verantwoordelijk was voor Him and Her. (Copyright foto’s: BBC, ITV Global)

Rolbezetting?

Behalve Lesley Manville als recente weduwe en moeder Cathy, doen onder anderen Peter Mullan (Trainspotting), Karl Johnson (Dickensian) en Wallander’s Marlene Sideaway mee.

Copyright Big Talk Productions MUMRachel Coles?

Fans van Inspector George Gently herkennen in het personage Kelly ongetwijfeld actrice Lisa McGrilli die in de jarenzestigdetective met Martin Shaw de rol van WPC Rachel Coles speelt. Zij geeft gestalte aan de nieuwe vriendin van Cathy’s zoon Jason (Sam Swainsbury), een niet al te slim meisje die de neiging heeft altijd nét de verkeerde dingen te zeggen.


MUM_Copyright Big Talk ProductionsWat te verwachten?

Zelf ben ik een enorme fan van Him & Her, de pijnlijk genante BBC THREE-comedy met in de hoofdrollen Russell Tovey en Sarah Solemani. Wat dié comedy zo sterk maakt is het typisch Engelse ,,niet-helemaal-direct-durven-zeggen wat je van iemand denkt’’ en het vermijden van pijnlijke situaties.

Lastige confrontaties
Dat zorgt in Him & Her, dat vier seizoenen liep, voortdurend voor erg lastige confrontaties met name tussen Tovey’s Steve en diens schoonvader Nigel (Ralph Brown). Bekijk hieronder enkele fragmenten. Plus de trailer van Mum natuurlijk.
Wanneer Stefan Golaszewski ook maar een béétje opnieuw naar het materiaal heeft gekeken dat hem inspireerde tot het schrijven van Him & Her heeft gekeken, in combinatie met de altijd sterke actrice Manville in de hoofdrol als Cathy, zou Mum zowaar weleens een heerlijke komische afsluiting van de vrijdagavond kunnen worden.

Te zien?

Mum wordt vanaf 13 mei elke vrijdag om 23.00 uur uitgezonden op BBC TWO.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Mum, nieuwe Britse comedy van de schrijver van Him & Her".