RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
27/09 2019

Gewone mensen in de Tweede Wereldoorlog, zondag in World on Fire

Gewone mensen in de Tweede Wereldoorlog. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Britse dramaserie World on Fire, vanaf zondag op BBC ONE. (Copyright foto’s: BBC/Mammoth Screen/ITV Studios)

Peter Bowker schreef de voorlopig zevendelige serie waarin de oorlog van alle kanten wordt belicht.

We maken kennis met een aantal Britse, Duitse, Poolse, Franse en Amerikaanse personages die elk op hun eigen wijze de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog beleven.
Thema’s als ‘loyaliteit versus wreedheid’ en ‘heldhaftigheid versus angst’ passeren de revu. Plus liefde natuurlijk, hoop en verlies.

Helen Hunt, Sean Bean en Lesley Manville (foto) nemen de belangrijkste rollen voor hun rekening. Verder doen o.a. Jonah Hauer-King en Zofia Wichlacz mee, plus Tomasz Kot.

World on Fire gaat van start in de zomer van 1939. We maken kennis met de getalenteerde jonge Engelse vertaler Harry Chase (foto). In bezet Warschau stelt hij alles in het werk om zijn Poolse minnares Kasia Tomaszeski te laten ontkomen. Ver weg in Manchester heeft zijn vaste vriendin Lois Bennett echter geen enkel vermoeden…

En wat te denken van Nancy, de uitgesproken Amerikaanse oorlogscorrespondente voor wie de oorlog vooral veel opwinding betekent? In Berlijn riskeert ze haar eigen leven in een poging haar joodse buren te helpen ontsnappen uit de klauwen van de nazi’s.

In Parijs woont Nancy’s neef Webster O’Connor (foto). De jonge chirurg weigert op de vlucht te slaan omdat hij zijn minnaar Albert Fallou, een jazzmusicus, niet alleen wil laten. Samen met zijn Franse vriendin Henriette zet Webster een ingenieus smokkelsysteem op poten zodat ziekenhuispatienten kunnen vluchten. Maar het is nog maar de vraag hoe lang ze dat kunnen volhouden.

Te zien?
World on Fire wordt vanaf 29 september elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. Een Nederlands ondertitelde versie op BBC FIRST volgt op 27 oktober. Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Gewone mensen in de Tweede Wereldoorlog, zondag in World on Fire".