RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
28/10 2018

The Little Drummer Girl, ‘opvolger’ van The Night Manager zondag op BBC ONE

Herinner je je The Night Manager nog? Van hetzelfde productiehuis komt vanaf zondag op de BBC de zesdelige thrillerserie The Little Drummer Girl, een duistere, complexe en opnieuw stijlvolle televisiebewerking naar een roman van thrillerauteur John Le Carré. (Copyright foto’s: BBC / The Little Drummer Girl Distribution Limited)

Schitterende Griekse locaties, charismatische hoofdrolspelers en een typisch jaren zeventig setting. Plus aan de basis van het verhaal een opwindende maar ook lastige liefdesrelatie. Daar komt in grote lijnen The Little Drummer Girl op neer, geregisseerd door de befaamde Zuid-Koreaanse cineast Park Chan-Wook, bekend van The Handmaiden en de Oldboy-trilogie.

Het verhaal
Winter 1979. De jonge ambitieuze en vrijgevochten Britse actrice Charlie Ross weet op vakantie in Griekenland de aandacht te trekken van een mysterieuze vreemdeling. Het blijkt dat hij Gadi Becker heet hij en dat hij als geheimagent werkzaam is voor de Mossad, de Israëlische geheime dienst.

En dan…
Al vrij snel na hun ontmoeting krijgt Charlie les in vechten, ze leert hoe ze een pistool moet gebruiken en hoe ze een bom maakt. Voor ze het goed en wel doorheeft wordt Charlie gevraagd om te infiltreren in een militaire eenheid en is er géén weg meer terug.

Hoofdrol voor Florence Pugh
De rol van Charlie wordt gespeeld door de 22 jaar geleden in Oxford geboren actrice Florence Pugh. Zij brak in 2014 door met de rol van Abbie Mortimer in The Falling en stond al snel te boek als de ‘nieuwe Kate Winslet’. Later was ze onder anderen te zien in Lady Macbeth en The Handmaiden, dat eveneens door Park Chan-Wook werd geregisseerd.

Verder doen mee
De Zweedse acteur Alexander Skargård, bekend van True Blood en Big Litlle Lies, tekent voor de rol van de Israëlische geheimagent Gadi Becker. Becker is een man van weinig woorden, mysterieus en geheimzinnig.  Verder doen onder anderen mee Michael Shannon, Clare Holman, Iben Akerlie en Amir Khoury.

Wat schrijven de critici?
Het duurt allemaal even voor het op gang komt, schrijft Alison Graham deze week in de Radio Times. The Little Drummer Girl is ook lang niet zo ‘glossy’ als The Night Manager, aldus de vaste tv-criticus van de Britse tv-gids. Maar, voegt ze toe, Florence Pugh is werkelijk betoverend als Charlie, de jonge actrice naar wie de serie genoemd is.

Te zien?
The Little Drummer Girl wordt vanaf 28 oktober elke zondag om 22.00 uur uitgezonden op BBC ONE. De serie is in december ook bij de NPO te zien, vanaf 28 december, waarschijnlijk dagelijks om 22.30 uur via NPO2.

Bekijk hieronder alvast de trailer.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "The Little Drummer Girl, ‘opvolger’ van The Night Manager zondag op BBC ONE".