RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
22/08 2019

Drie nieuwe Britse dramaseries voor 2020

Een nieuwe miniserie uit de pen van Sherlock-schrijver Steven Moffat. Een vierdelige tv-bewerking van Jo Blooms roman Ridley Road. En de terugkeer van The Night Manager’s Hugh Laurie in een groots opgezette politieke BBC-thriller. In Schotland vindt momenteel het befaamde Edinburgh televisiefestival plaats waar talloze nieuwe dramaseries worden aangekondigd. (Copyright foto’s: BBC, BBC Studios, StudioCanal)

Inside Man
Steven Moffats nieuwste project heet Inside Man en gaat over een ter dood veroordeelde Amerikaanse gevangene. Door een wel heel merkwaardige gebeurtenis komt hij in contact met een vrouw die vastgehouden wordt in een kelder in Engeland.

Ridley Road
No Offence’s Sarah Solemani nam een uitstapje van het acteren en schreef de tv-bewerking van Jo Blooms Ridley Road. De BBC omschrijft de serie als een vierdelige thriller die zich afspeelt in de jaren zestig. Kijkers zullen Londen zien zoals we de Britse hoofdstad nog nooit eerder zagen, belooft het persbericht. Hoofdpersonage Vivien Epstein gaat undercover in de Swinging Sixties toen in Oost-Londen het fascisme steeds meer de kop opstak.

Roadkill
Hugh Laurie tenslotte speelt een Tory-minister in de vierdelige thriller Roadkill. David Hare van The Hours schreef het script. Laurie is Peter Laurence, een charismatische selfmade man wiens professionele én privéleven totaal op zijn kop komen staan door toedoen van zijn politieke vijanden. Gaat het hem lukken om zijn verleden achter zich te laten?

Dracula
Op Moffats serie is het nog wel even wachten. Pas eind 2020 gaat Inside Man in productie. Begin 2020 kunnen we al uitkijken naar een andere nieuwe serie van de Sherlock-schrijver: een nieuwe Dracula, die hij samen creëerde met Mark Gatiss. Claes Bang (foto) speelt de hoofdrol.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Drie nieuwe Britse dramaseries voor 2020".