RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
23/11 2018

Mrs Wilson en Death and Nightingales, twee nieuwe Britse dramaseries

Een spookachtig kostuumdrama dat zich afspeelt in het meest westelijke deel van het Verenigd Koninkrijk. En een driedelige dramaserie gebaseerd op het leven van de grootmoeder van Luther-actrice Ruth Wilson. Dat zijn respectievelijk Death and Nightingales en Mrs. Wilson, twee nieuwe Britse dramaproducties die volgende week hun debuut beleven op de BBC. (Copyright foto’s: All3Media en BBC)

Dinsdag om 22.00 uur gaat eerst Mrs. Wilson in première: een driedelige dramaserie van Anna Symon. Hoofdpersonage is Alison Wilson, de echtgenote van romanschrijver Alexander Wilson. Wanneer haar man plotseling overlijdt wordt Alison geconfronteerd met een aantal geheimzinnige zaken uit diens verleden. Hoogst mysterieuze zaken waarvan de weduwe tot op dat moment geen weet van heeft gehad. Ruth Wilson (bekend van The Affair en Luther) speelt de rol van haar eigen grootmoeder, terwijl onder anderen Iain Glen, Keeley Hawes en Fiona Shaw de overige rollen voor hun rekening nemen. Vanaf 27 november elke dinsdag om 22.00 uur op BBC ONE.

Woensdag staat het graafschap Fermanagh centraal in het nieuwe historische drama Death and Nightingales. De driedelige serie is gebaseerd op de roman van de Ierse schrijver Eugene McCabe en voert de kijker terug naar het jaar 1883. Om precies te zijn: naar het moment dat de 23-jarige Beth Winters (Ann Skelly) besluit haar leven over een andere boeg te gooien. Ze zal samen met charmante en mysterieuze Liam Winters naar elders vertrekken. Maar dan slaat de twijfel toe. Allan Cubitt, die eerder hoge ogen gooide met The Fall, heeft McCabe’s tot een driedelige serie bewerkt. Jamie Dornan, met wie hij eerder samenwerkte aan The Fall, geeft gestalte aan de charmante Liam.  Een verhaal over liefde, bedrog en wraak. Vanaf 28 november elke woensdag om 22.00 uur op BBC TWO.

Bekijk hieronder de trailers.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Mrs Wilson en Death and Nightingales, twee nieuwe Britse dramaseries".