RSS
  • Poldark
  • The adventures of Sherlock Holmes
  • Vera
  • The Crown Netflix
ARTIKEL 0 reacties
31/10 2019

Televisiedebuut Ruth Wilson (Jane Eyre) opnieuw te zien bij ONS

Ruth Wilson speelt vanaf aanstaande zondag een van de hoofdrollen in de nieuwe fantasyserie His Dark Materials. Twee dagen eerder is ze bij ONS al te zien als Jane Eyre, het BBC-kostuumdrama waarmee ze in 2006 haar televisiedebuut maakte. (Copyright foto: BBC Studios)

Jane Eyre vertelt het bekende verhaal van de jonge verliefde gouvernante Jane Eyre en de ruwe sir Edward Rochester. Het is een van de bekendste boeken uit de Engelse literatuur. Wilson was pas 24 toen ze de miniserie opnam. Daarna ging het snel. Ze was te zien in de geflopte comedyserie Suburban Shootout en het bijzondere Small Island, zie elders op dit blog. De serie waarmee ze internationaal doorbrak was natuurlijk Luther, waarin ze seriemoordenares Alice speelt.

Daarna volgden The Affair en het recent met veel lovende kritieken ontvangen Mrs. Wilson, pas nog op BBC FIRST uitgezonden. In His Dark Materials neemt ze de rol van Marisa Coulter voor haar rekening.

Maar morgenavond is ze dus eerst te zien op ‘woeste hoogten’ in Jane Eyre.

Te zien?
Jane Eyre wordt elke vrijdagavond om 21.00 uur uitgezonden op ONS, kanaal 50. De NCRV en Canvas zonden dezelfde serie in 2007 uit.

Bekijk hieronder alvast enkele fragmenten uit Jane Eyre.

Deel dit artikel...

  1. Je kunt alle reacties op dit artikel volgen via deze RSS feed.

    Er zijn nog geen reacties op artikel "Televisiedebuut Ruth Wilson (Jane Eyre) opnieuw te zien bij ONS".